Hirdetés

A Grand Theft Auto V-tel tanulnak az önvezető autók

|

A GTA játékoknak nem az a lényege, hogy óvatosan, a KRESZ szabályait betartva közlekedjünk, de persze ezt is lehet. Nem csak szórakoztatás, hanem a tudomány érdekében is.

Hirdetés

Ha videojátékos oldalról közelítjük meg, a Grand Theft Auto V egy olyan játék, amiben mindent szétlőhetünk, felrobbanthatunk, ellophatunk vagy elüthetünk. A világot viszont egy komoly mesterséges intelligencia működteti, ami úton tartja az autókat, feladatokat ad a gyalogosoknak, gondoskodik arról, hogy a város egy valós városhoz hasonlóan működjön.

Ezt használják ki a kutatók is. A Technology Review jelentése szerint az Intel Labs és a német Darmstadt Egyetem kutatói a GTA V segítségével tanítják az önvezető autót vezérlő mesterséges intelligenciát. Egy köztes program figyeli a különböző objektumokat, majd átadja az információkat azokról, amikkel egy autó a való világban is találkozhat. A valóságban sokkal több ideig tartana megfelelő mennyiségű hasznos infót gyűjteni. Az alábbi videókon megnézhettek néhány szimulációt.

Túlkormányzás:

Reakció az időjárásváltozásra:

A közlekedés figyelése:

Városi közlekedés (ez láthatóan nem megy olyan jól még):

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)