Hirdetés

Ha Fortnite YouTubereket támogatsz, ez lesz a pénzeddel

|

A One Percent csapat rajongói pénzből vett luxusvillát, ahol a bor csak dísznek van, zongorájukon elvileg Sinatra játszott, hálószobáik pedig konganak az ürességtől, pár POP-figura és cukorkásüveg árválkodik bennük.

Hirdetés

Randumb, Kiwiz, Formula és még pár Fortnite-YouTuber feltörte a malacperselyt, és vettek egy sok millió dolláros villát. Önmagában ez még egy túl izgalmas hír, nyilván megtehetik, hiszen együtt millió és millió feliratkozójuk van, pörögnek a szponzori pénzek és a reklámbevételek, ömlik a mörcsökből is a lóvé, és nem győzik hangsúlyozni ők maguk is, hogy teljesen a "saját pénzükből" vették az álomházat, semmiféle szponzor nem segített ebben nekik. Pár napja közzétett house tour videójuk viszont villámgyorsan fordul át vidámból meglehetősen kellemetlenbe és szomorúba. 

Hirdetés

Pillanatok alatt kiderül ugyanis, hogy a srácok a világon semmit sem tudnak kezdeni azzal a hatalmas térrel, amit ez a villa biztosít, és az egész pecót nagyjából úgy rendezték be, ahogy azt egy kiskamaszt tenné, ha a szülei nem szólnának bele a dologba. Formula már a videó legelején megmutatja azt a 160 borosüveggel feltöltött üvegfalat, aminek gyakorlatilag semmi funkciója nincs, mivel elmondása szerint a srácok közül senki sem iszik bort. Megvillantja azonban egyből az üzleti vénáját is, hiszen felhívja a szponzorok figyelmét, ide bizony bármit szívesen kiraknak, persze csak a megfelelő összegért cserébe. 

Az egész videót végigkíséri egyébként a frissen alakult, One Percent névre keresztelt YouTuber kompánia merchandise termékeinek promotálása, amelyeket mindössze három napon keresztül lehetett elérni. Ez a háromnapos korlát egyébként tegnap lejárt, szóval ti már lemaradtatok a dologról. Bocsi.

One Percent tagok megmutatják saját hálószobájukat, fürdőszobájukat és gardróbszekrényüket is. Gyakorlatilag egy sémára épül az összes koncepció: hatalmas, üres fürdők, hatalmas, üres hálók egy bitang gamer PC-vel, és pár geek képpel a falon, esetleg Funko POP figurákkal és külön szekrényben tárolt cukorkákkal, a gardróbban pedig úgy sorakoznak a cipők, minta egy sneakerbolt raktárában lennénk. Egy IKEA-katalógusban több élet és praktikum fedezhető fel, mint a YouTuberek álomvillájában, de reméljük a legjobbakat, a One Percent mörcsök eladásaiból talán futja majd lakberendezőre is.

Sőt még az is elképzelhető, hogy valaki elmeséli neki, a nappaliban található zongorával csúnyán átverték őket. A house tour videóban ugyanis Formula azt meséli, a nappali díszeként üresen álló zongora (nyilván egyikük sem tud rajta játszani) egy híres hangszer, mivel többek között Frank Sinatra is zenélt már rajta. Noha ez teljesen nem zárható ki persze, de ne feledjük el, hogy Sinatra alapvetően énekes volt, nem pedig zongorista. Annak tükrében egyébként már meg sem lepődik ezen az ember, hogy saját játéktermükbe érve, egy 2009-es Stern gyártmányú NBA flipperasztalt mutatnak be úgy, mint egy "egyedi Kobe Bryant flippert", ami "rengeteg pénzt ér, és már csak az is megtiszteltetés, hogy egyáltalán birtokolhatják".

Az eladó tehát azzal, hogy több híres kosaras mellett Kobe Bryant is látható a flipper grafikáján, simán elpasszolta a gépet úgy a srácoknak, hogy egy egyedi gyártmányról van szó, ami dedikáltan a nemrég tragikus körülmények között elhunyt kosárlegendához kapcsolódik. Ettől még természetesen a flipper valóban értékes (háromszáz darabot gyártottak belőle az amerikai piacra, százat pedig a kínaira), jelenleg épp 16 ezer dollárért, vagyis nagyjából 5 millió forintért árulják az eBay-en, noha valós árát a tematikus oldalak nagyjából 4000-5000 dollár (1,2-1,5 millió forint) körül lövik be.

Az egész történet tanulsága talán az, hogy zseniális ingatlanosok léteznek, akik gyakorlatilag bármit el tudnak adni a YouTube fiatal tehetségeinek, utóbbiak pedig feliratkozhatnának legalább pár lakberendezős csatornára. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)