Hirdetés

Ha megnézed ezt a videót, érteni fogod, miért muszáj Unreal Engine 5-ös Resident Evil remake-et készíteni

|

Igen, persze lerágott csont már a klasszikus Resident Evil, de a Spencer kúria UE5-ben olyan, mint ahogy emlékezni szeretnénk az első részre.

Hirdetés

Vannak ikonikus helyszínek legendás videojátékokból (gondoljunk csak a GTA San Andreas, vagy később a Grand Theft Auto V Grove Streetjére, aminek jellegzetes zsákutcája sokunk gyerekkorának játszótere volt), melyeket meglátva azonnal elönt minket a nosztalgia kellemesen meleg érzése. Számomra ilyen az 1996-es Resident Evil játék helyszíne, a Spencer kúria is, amelynek alaprajzás fejből tudom a mai napig is, annyit estem-keltem falai között. Nem véletlen, hogy az ilyen címeket az ember örömmel látja felújítva, kicsinosítva, a 2002-es GabeCube-ra kiadott remake a mai napig az egyik legszebb dolog, ami a szériával történhetett.

Hirdetés

De azóta is eltelt már 21 év (és most ennek a súlyába nem is gondolok bele, mert úgy öregszem meg, mint Matt Damon a Ryan közlegény végén, és tessék, még a hasonlatom is őskövület), így nem csoda, hogy egyesek a Capcom nagy remake-őrülete közepén arról álmodoznak, hogy milyen jó is lenne a klasszikus első rész ma köntösbe való öltöztetése.

A RE Biohazard YouTube-csatornájára nemrég felkerült, Team ARKLAY gondozásában született bemutató a Biohazard (vagyis Resident Evil) örökbecsű kastélyának Unreal Engine 5-ben újragondolt helyszíneit mutatja be, még a vendégház és labor is bekerült a félórás túrába. Minden perce egy kincs, nézzétek meg!

Az interaktív túrával az is jól látszik, hogy a Resident Evil 7 és 8 belső nézetes megoldása is tökéletesen működőképes lenne, ha a Capcom végre rászánná magát erre a meghatározó lépésre. Én most erősen mantrázom ezt, miközben végtelenítve nézem a videót. Nektek hogy tetszik?

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)