Hirdetés

Harminc év után megváltozik Mario hangja

|

A Nintendo bejelentette, hogy a jövőben más fogja szinkronizálni legismertebb figuráját.

Hirdetés

Nem Mario a játékipar legbeszédesebb karaktere, de azt a keveset, ami az elmúlt 30 évben elhagyta a száját (például azt, hogy "It's-a-me, Mario!"), Charles Martinet hangján hallgattuk. Az amerikai színész 1991 óta dolgozik a Nintendóval, először az 1994-es Mario Teaches Typing CD-s változatában, majd a Mario's Game Gallery-ben hallhattuk őt, de a legtöbben a Super Mario 64-nél találkozhattak vele 1996-ban.

Alakítása annyira tetszett a kiadónak, hogy Luigi, Wario, Waluigi, és ezen karakterek számos változatának adta még a hangját. Egyébként ő volt Paarthurnax a Skyrimben, és ő narrálta a Netflix sorozatát, a High Score-t is.

Hirdetés

A Nintendo ma közleményben tudatta, hogy a jövőben már nem Martinet lesz Mario hangja, de "Mario-nagykövetként" továbbra is számítanak rá. Az októberben érkező Super Mario Bros. Wonderben és a novemberre várható WarioWare: Move Itban sem őt fogjuk majd hallani.

Nem tudni, miért jutottak erre a döntésre, és azt sem, hogy ki veszi át a helyét. 2021-ben még azt nyilatkozta, addig lenne Mario, amíg meg nem hal. Bár a Super Mario filmben Chris Prattet érte a megtiszteltetés, Charlie Day pedig Luigit szólaltatta meg, valószínűleg valaki olyan lesz Martinet utódja, akinek kevesebb elfoglaltsága van.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)