Hirdetés

Hé, Ellie! Nyomjál már egy kis Metallicát!

|

A Naughty Dognál dolgozó fejlesztők egy kifejezetten részletes gitár-mechanikát készítettek a The Last of Us Part II játékon belül, persze, hogy Ellie most gyakorlatilag utcazenész lett. Igen, Metallicát is tud.

Hirdetés

Nem igazán tudunk olyan Naughty Dog játékot említeni az utóbbi időkből, amelyiknek nem volt egy-egy olyan gondosan kidolgozott mechanikája, amitől legalábbis elismerően csettintettünk. Mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy szereti-e vagy éppen utálja a The Last of Us Part II-t, de azt nem lehet elvitatni tőle, hogy technológiai kidolgozottságban kevés jobbat láttunk ennél a játéknál. Mi sem mutatja ezt jobban, mint hogy a rajongók egy olyan mechanikát felhasználva képesek zenei feldolgozásokat gyártani, ami mindössze pár alkalommal jelenik meg a játék során.

Hirdetés

Mikor én próbálgattam eljátszani néhány számot a DualShock 4 kontroller segítségével a The Last of Us Part II gitározós részeinél, hamar feladtam, gondolván, hogy ez a mechanika inkább egy kedves gesztus, mintsem egy használható dolog. Mint kiderült hatalmasat tévedtem (de mit lehet várni egy magamfajta koca tábortűzi gitárostól), ugyanis remek feldolgozások kerültek fel a YouTube-ra a játék megjelenése óta. Persze a 4 Chord Song óta tudjuk, hogy 4 akkorddal is el lehet játszani a slágerek jelentős részét, de most ebbe ne is menjünk bele.

A VG247 nevű portál egy kis videós összeállításban szedte össze a szerintük legjobb alkotásokat, melyek között olyan számokat hallhatunk, mint a Californication a Red Hot Chilli Pepperstől, a Black Hole Sun a Soundgardentől, a Zombie a The Cranberriestől vagy éppen a Seven Nation Army a The White Stripestól:

Ahogy hallható, azért nem éppen egy PS4 kontroller a legideálisabb a gitár-virtuózok számára, így jó pár helyen sántít az időzítés, illetve akadnak elütések, de még így is figyelemreméltó feldolgozások ezek. Személyes kedvencem a Nothing Else MattersMetallicától, ahol szinte minden a helyén van, olyan profi a tisztelt kontrollersimogató kolléga:

Egészen biztos, hogy még rengeteg király feldolgozást találni a neten, így ha ti felleltek egyet, akkor ne habozzatok megosztani velünk a kommentek között.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)