Hirdetés

27 millióért tiéd lehet a világ egyik legritkább játéka

|

Vagy lehet, hogy senkié nem lesz. Sok értékes videojáték keresi gazdáját online aukciókon keresztül, de a trollok természetesen itt is megpróbálják mindenki napját tönkretenni.

Hirdetés

Néhányan talán még emlékeznek arra a pontosan egy évvel ezelőtti hírre, amikor egy aukcióra bocsátott Nintendo World Championship kazettáról számoltunk be. Most egy hasonló csoda került kalapács alá, ám hiába jár már 26 millió forintnál a licit, a tulajdonosnak minden bizonnyal máshogy kell majd eladnia féltve őrzött kincsét.

A Stadium Events a legritkább játék, amiko a NES-hez bolti forgalomban is kapni lehetett, így nem csoda, hogy nincs egy ilyen kazetta minden sufniban. Egy menaceone nevű felhasználó, aki a jelek szerint korábban a Nintendónál dolgozott, most szeretné elpasszolni a saját, bontatlan példányát, ami pontosan olyan tökéletes állapotban van, mint évtizedekkel ezelőtt, a gyártás pillanatában.

Hogy pontosan mennyit is ér a játék, azt nehéz lenne megmondani. 2011-ben egy hasonló darabot 22 800 dollárért adtak el, a gyűjtői darabok iránti kereslet azonban jócskán megnőtt az elmúlt években. Ebben a pillanatban 99 850 dolláron áll a licit, azonban garantálható, hogy végül senki nem fogja kifizetni. Az ilyen ritka daraboknál gyakran előfordul, hogy megjelenik néhány troll, akik kamu felhasználói fiókokkal feltolják a termék árát, csak azért, hogy kibabráljanak másokkal.

Ha megnézzük a licitek listáját, akkor jól látszik, hogy 30-35 ezer dollárig még egész tűrhető a dolog, onnantól azonban gyakorlatilag 2-3 ember tolja fel az árat, sokszor saját magukra licitálva. Bár a nyertesnek ki kéne fizetnie az aukcióra bocsátott tárgyat, a trollok így kockázatmentesen tehetik tönkre az egész rendszert.

Megoldás persze létezik, azonban jóval időigényesebb, mint egy hétköznapi aukció. Ezt a módszert alkalmazták akkor is, amikor a világ legdrágább képregényét adták el. Az aukcióra csak olyanok licitálhatnak, akiket a tulajdonos előre leellenőriz és engedélyez, így a jött-ment trollok nem tudnak belepiszkálni a dologba. Meglátjuk, mi lesz a vége.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)