Hirdetés

Hivatalos: idén elmarad a Budapest Comic Con

|

Ahogy arra számítani lehetett, a rendezvényt mégsem tartják meg, viszont a szervezők jövőre szeretnék bepótolni.

Hirdetés

A növekvő koronavírus-esetszámok és a világszerte ismét egyre szigorúbb szabályozások következtében a tavasszal még optimistán őszre meghirdetett rendezvényeket sorra mondják le a szervezők, zenekarok. Sajnos óriási kockázatot jelent most tömegrendezvényt tartani, és senki nem vállalja be, hogy az ő eseménye legyen egy gócpont, miatta gyorsuljon fel a járvány terjedése, gazdasági következmények ide vagy oda.

Hirdetés

A Budapest Comic Con szervezői ma délután jelentették be, hogy a november 12-22-ére tervezett rendezvény idén elmarad, a jelenlegi tervek szerint leghamarabb 2021. augusztus 14-15-én kerülhet rá sor.

Közleményükben azt írják, nem tudták áthidalni a hatósági intézkedéseket, az utazási korlátozások szigorúan szabályozzák a Magyarországra érkező külföldi állampolgárok beutazását, és hiába egyeztettek a hatóságokkal, nem sikerült olyan megoldást találni, amely egyértelműen garantálja, hogy a külföldi vendégek beléphessenek az országba. 

"Kiemelten fontos számunkra a Budapest Comic Con, hiszen első alkalommal szervezünk nektek ilyen rendezvényt az országban. Ennek megfelelően egy színvonalas és igazán emlékezetes eseményen dolgozunk, éppen ezért számunkra is elképzelhetetlen, hogy nemzetközi vendégek részvétele nélkül tartsuk meg a rendezvényt. Egy ilyen Budapest Comic Con számunkra sem lenne igazi Budapest Comic Con, hiszen nem tudnánk azt a minőséget nyújtani, amit eredetileg elterveztünk."

- írták.

Nagyon optimistán állnak ahhoz, hogy jövő nyárra minden akadály elhárul. Azok, akik nem váltják vissza a jegyüket, 2021-ben egy ajándékcsomagot is kapnak mellé, de mindenki nyilatkozhat szándékáról november 24-ig. További részletek a hivatalos oldalon olvashatók.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)