Hirdetés

Hivatalos: vígjátéksorozat készül a legendás Golden Axe alapján

|

A Sega a Comedy Centrallal bútorozott össze az animációs formában megvalósuló adaptáció kedvéért.

Hirdetés

Idén töltötte be a 35-öt a Sega 1989-ben megjelent játéktermi klasszikusa, a Golden Axe, amely sok kortársamhoz hasonlóan engem is megszabadított a zsebpénzem tetemes hányadától a '90-es évek elején. Teljesen megbabonázott az oldalra scrollozós hack and slash, amelyben a szekercét lóbáló törpét, Gilius Thunderheadet, a barbár izomkolosszust, Ax Battlert, valamint a harcias amazont, Tyris Flare-t lehetett irányítani, hogy sok-sok nehézség és még több feláldozott aprópénz árán megküzdhessünk Death Adderrel, a gonosz óriással.

Még ma is élvezetes tud lenni, így nem csoda, hogy a maga idejében zajos sikernek bizonyult, folytatások és spin-offok sorát hívva életre. Népszerűségében fontos szerepet játszott az is, hogy a kiadó hamar kiszabadította a játéktermek falai közül, és számos platformra átültette. 2008-ban megpróbálkozott a recept korszerűsítésével is, ám a konzolexkluzív, kizárólag Xbox 360-ra és PlayStation 3-ra kiadott Golden Axe: Beast Rider csúnyán leszerepelt.  

Hirdetés

A kudarc hosszú időre elvette a Sega kedvét a kísérletezéstől, ám a tavalyi The Game Awards keretében az egykori konzolgyártó beharangozta, hogy a Jet Set Radióval, a Shinobival, a Crazy Taxival és a Streets of Rage-dzsel együtt a Golden Axe is visszatér. Most pedig kiderült, hogy nemcsak új játéknak örülhetünk, hanem egy animációs sorozatnak is, amelynek a Comedy Central lesz az otthona.

A szinopszis szerint a számos csatát megjárt veterán harcosok, Ax Battler (Liam McIntyre - Spartacus), Tyris Flare (Lisa Gilroy - Ragyogj, ha mersz) és Gilius Thunderhead (Matthew Rhys - Perry Mason, Foglalkozásuk: Amerikai) küldetésre indulnak, hogy egyszer s mindenkorra megszabadítsák Yuria népét a Death Adder jelentette fenyegetéstől. Kockázatos vállalkozásukra elkíséri őket a tapasztalatlan és felkészületlen kalandor, Hampton Squib (Danny Pudi - Balfékek, Mythic Quest) is.

Ha volt is bárkiben bármi kétség, a karakterek leírása egyértelművé teszi, hogy az adaptáció egy pillanatig sem veszi komolyan magát. Ez alapján a Gilius Thunderhead súlyos dühkezelési gondokkal küzd, folyton haragban van a világgal, és látványosan elhanyagolja a tisztálkodást. Axe Battlernek az erejénél csak a szíve nagyobb, ráadásul a végsőkig ragaszkodik az elveihez, ugyanakkor senki sem az eszéért szereti. Tyris Flare-ből viszont amazon helyett a harcban is járatos varázslónőt csináltak, akinek a csavaros esze a legveszedelmesebb fegyvere. Szintén szerepet kap majd a történetben Chronos Lait, a Golden Axe III-ban bemutatkozott humanoid párduc, aki szereti nagyon keménynek láttatni magát, holott egyáltalán nem az. Neki Carl Tart (Grand Crew) kölcsönzi a hangját.

A tíz epizódosra tervezett évad gyártásáért a CBS Studios és a Sony Pictures Television felel, a showrunner szerepét pedig Joe Chandler, az Amerikai fater írója tölti be. Az animációs munkát a Titmouse stúdió (Hormonokkal túlfűtve) szállítja.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)