Hirdetés

Doom - hallgasd meg a hosszabb, kibővített soundtracket

|

Mick Gordon, a Doom zeneszerzője megtoldotta egy csomó új alapanyaggal a már amúgy is zseniális soundtracket, mutatjuk is nektek.

Hirdetés

A legújabb Doom hatalmas sikert aratott ez pedig nem csak a kitűnő játéknak, de a jól eltalált zenei aláfestésnek is köszönhető. Mick Gordon, a játék zeneszerzője most egy kicsit kibővítette a játékban hallható kompozíciókat teljes számokká és ezzel létrehozott egy önmagában is élvezhető, de nem kevésbé ütős hanganyagot.

A Doom játékoknak mindig is szerves részét képezte a metál, a legújabb rész pedig természetesen ezt a vonalat is egy kicsit modernebb felfogásban vitte tovább. Gordon fogta a mai djent (ez egy modern irányzat a metálban) zenekarokban jellemző 7, 8 és 9 húros gitárokat, mellé tett néhány Szovjetúniós szintetizátort, majd létrehozott valamit, amiről még el is tudnánk képzelni, hogy a pokolban szól.

A játék zenékkel az a probléma, hogy általában a játékokhoz szétdarabolják őket, hogy aztán a játék motorja majd eldöntse, hogy melyik részeket játsza le attól függően, hogy éppen mi történik a játékban. Ez azt eredményezi, hogy önmagában hallgatva kevésbé lesz élvezhető a zene, hiszen sokszor csak foszlányokat hallgatunk. Ezért bontotta ki Gordon az összes ötletet teljes számokká, létrehozva egy nem kevesebb, mint két órás lemezt, amit a YouTube-on meg lehet hallgatni.

Egyébként ha szeretitek a videojátékos zenéket, akkor mindenképpen gyertek el november 26-án a Video Games Live-ra, ahol egy nagy zenekar előadásában hallgathatjátok meg a játékok világának legismertebb dallamait.

Video Games Live Budapest

Időpont: 2016. november 26., 21:00
Helyszín: Hungexpo,  Budapest, Alberirsai út 10
Facebook esemény: Itt jelezd, hogy jössz!
Jegyvásárlás: Video Games Live Budapest jegyek

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)