Hirdetés

Igazából FIFA botok működtek a közel 4000 PS4-en, amit egy ukrán „kriptofarmon” találtak

|

A hatóságok eleinte azt gondolták, hogy a konzolokkal kriptovalutát bányásztak, de valójában másra kellettek.

Hirdetés

Igaz, hogy az Electronic Arts annyi pénzt keres a FIFA játékok FUT módjával, amennyit még soha, de a kártyacsomagos rendszernek vannak buktatói - például hogy aki nem játszik eleget, hátrányba kerül, vagy fizetni lesz kénytelen. Jólelkű ukrán pajtások azonban 3800 PlayStation 4 segítségével farmolták a kártyákat, hogy a fiókokat aztán továbbértékesítsék.

Az ukrán Delo oldal nyomozott egy kicsit, miután gyanús lett számukra, hogy a konzolok némelyikéből lemezek lógtak ki a hatóságok által közzétett képeken. Forrásaik elmondták, a gépeken feltehetően önállóan futott a játék, így megállás nélkül gyűlt a játékbeli pénz és a lapok, amiket aztán tovább tudtak értékesíteni valódi pénzért.

Hirdetés

Azt, hogy jobb-e, hogy nem kriptovaluták bányászatára használták a masinákat, hanem erre, nehéz megmondani, de a lényeg, hogy zabálták az áramot, és gazdáikon, valamint a fiókok vásárlóin kívül nem tettek jót senkinek. Ti azért szépen játsszatok, még ha gyötrelmes is kifarmolni a legjobb játékosokat.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)