Hirdetés

Illegális Helldivers 2 ajándéktárgyak leptek el mindent, a fejlesztők is reagáltak

|

Ha egy játék beindul, akkor hamar megjelennek mögötte az Etsy "alkotói" is.

Hirdetés

A Helldivers 2 kezd átszivárogni a gamer közösségből a tágabb geek kultúrába, aminek eredményeképp mindenki a játék mémeit ismételgeti, és bogárirtással, demokráciával viccelődik (pedig a demokrácia nem vicc!). Ez alapvetően nem lenne probléma, de ilyenkor persze felbukkannak azok a "rajongók" is, akik pénzt akarnának csinálni a trendből. Az Etsy a legékesebb példája a jelenségnek: az online üzlet megtelt pulcsikkal, bögrékkel és mindennel, amire az egyszeri Helldivers 2 rajongók vágyhatnak.

Ha ezek a tárgyak egyéni rajzokat vagy menő szlogeneket ábrázolnának, az még nem lenne problémás. Az ilyesmi még pozitívan is hathat a közösségre, de itt másról van szó. Az Etsy (és hasonló oldalak) árusai a logót nyomtatják rá az olcsón behúzott anyagaikra, aztán értékesítik ezeket, hogy gyorsan megszedhessék magukat a Helldivers 2 népszerűségén.

Hirdetés

A fejlesztőknek is feltűnt a dolog, akik persze egy fillért nem kapnak az etsys cuccokért, pedig egyébként kifejezetten nyitottnak tűntek kegytárgyak összeállítására.

"Ha el akarnátok adni valamit a Helldivers 2-t felhasználva, akkor keressetek meg minket az ajánlatotokkal, és majd onnan megyünk tovább."

Ehhez persze egyezkedni, tárgyalni és fizetni kellene, ami egy hosszas folyamat. Egyszerűbb feltenni a kétfilléres szemetet az internetre, aztán pénzt keresni vele, amíg még lehet. Ez persze nem új jelenség, de ettől még nem kevésbé szomorú.

Reméljük, hogy ennek meglesz majd az a pozitív hozadéka, hogy az Arrowhead előáll menő, hivatalos cuccokkal.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)