Hirdetés

Indiana Jones easter egget rejt a Mass Effect

|

A sci-fi trilógia harmadik részének egyik kiegészítőjében kell nagyon figyelni.

Hirdetés

A héten mutatták be az Indiana Jones és a sors tárcsája című filmet, amely a sorozat ötödik része, egyben Harrison Ford búcsúja a kalapos régészprofesszortól. Ennek apropóján nemrég láthattátok, milyen cuki a 80. évét taposó színész, amint Indy-játékokkal játszik, a film női főszerepét alakító Phoebe Waller-Bridge társaságában.

Utóbbi a reklámkampány része, Indiana Jones figurája azonban annyi ember számára szerzett örömteli perceket, hogy több helyen is megemlékeznek róla, a videojátékok világában is.

Korábban, a legjobb videojátékos easter egg-eket bemutató összeállításunkba is bekerült egy Indiana Jones előtti tisztelgés, de a felsorolásból nem hiányzohatott sok sci-fi rajongó kedvence, a Mass Effect sem. Most pedig azt mutatjuk be, mi történik, ha ez a két világ találkozik.

Hirdetés

Innentől enyhe spoilerveszélyre figyelmeztetünk, azaz, ha még nem játszottad végig a Mass Effect 3-at, azon belül is a Citadel DLC-t, akkor ne olvass tovább, hanem mars beizzítani a játékot, hidd el, meg fogod köszönni.

A veteránok között viszont bizonyára sokan vannak, akik meleg szívvel gondolnak a DLC-re, mivel ez a nagy trilógia kétségtelenül legviccesebb része. Valódi fan service-ről van szó, amellyel a készítők talán a Mass Effect legendásan elbaltázott végjátékáért szerettek volna bocsánatot kérni a rajongóktól.

A DLC fő küldetésében Shepard és a haverok a főszereplő klónját kergetik a Citadel űrállomás különböző részein. Ebből kifolyólag bejuthatunk a Citadel Archives nevű részre, ami egyfajta gigantikus irattár, mindenféle történeti dokumentummal és értékes műkinccsel.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Itt sok mindennel találkozhat a sasszemű játékos, például megtekintheti az emberiség és a földönkívüliek első találkozásáról készült felvételeket, vagy épp azt a pillanatot, amit át is élhetett az első részben: Shepard Specter-avatását.

A holografikus kiállítás néhány eleme azonban sérült, itt vagy nem látunk semmit, vagy csak vibráló fényeket.

Azonban, aki nagyon figyel, az egyik helyen észreveheti magát a frigyládát, amelyért Indiana Jones hosszasan kergetőzött a nácikkal az első filmben. Az alábbi videón 0.15-nél érdemes figyelni.

Jópofa kikacsintás ez, ami ráadásul - elvileg - lehetséges is, hiszen Shepard és Indy ugyanabban az univerzumban élnek, csupán pár száz év eltéréssel. A Citadel DLC során egyébként Shepard és a bajtársai be is kerülnek az óriási archívum egyik, hermetikusan lezárt tárolójába, amely sok száz hasonló egység között rejtőzik - ez is lehet egyfajta áthallás az Indiana Jones és az elveszett frigyláda fosztogatói felé, amelynek utolsó képsorán egy hasonló hangulatú, gigantikus raktárban helyezik örök nyugalomra a ládát.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)