Hirdetés

Digitális pohárköszöntő - a játékvilág legkeményebb berúgásai

|

A Red Dead Redemtion 2 kocsmajelenetének abszurditása, a nagy spártai vagy éppen vaják berúgás, szülinap a Wolfensteinben, Max Payne drámája a piával - összeszedtük a legkeményebb italozós pillanatokat a játékokból, amelyek szinte önmagukban is gyöngyszemek.

Hirdetés

Azon kívül, hogy már saját ivós játékom van (végtelenül egyszerű, mindenki koccint, ha azt mondom, hogy "Vegyetek GameStart!", és gyakran mondom ezt), nem vagyok híve annak, hogy a tónustalan részegséget bármilyen formában népszerűsítsük. Nyilván nem is ez a célja azoknak a jeleneteknek sem, amikor a játékokban megjelenik a pia valamilyen formában, és egészen új ízt ad a történetnek, játékmenetnek. Ez megjelenhet egyszerűen, mint a Virtua Fighter szériából ismert Shun Di karaktere, amely a tökéletes virtuális Részeges karatemester volt a képernyőnkön, vagy akár egy egész játék szólhat arról, hogy piát szervírozunk a kocsmában, mint a klasszikus, 1983-ban megjelent (Root Beer) Tapper esetében. Ugyanakkor a legtöbb játékban egy erős dramaturgiai pillanat az úgynevezett berúgás, akár vicces, akár drámai, akár egészen abszurd formában mutatkozik meg. Összeszedtünk - nyilván a teljesség igénye nélkül - néhány olyan játékot, amelyek emlékezetesen dolgozták fel az arcvesztés élményét, nagyrészt önmagukban is hatásos jelenetekkel, megoldásokkal.

Hirdetés

Conker's Bad Fur Day 

Ki hitte volna, hogy éppen a Nintendo vállalja be azt, hogy legyen egy piás játékhőse? 2001-ben egy rengeteg humorral teli platformert tett le az asztalra a Rare (akkor még Rareware), amelyben Conker, egy iszákos mókus próbál hazatérni a barátnőjéhez, Berrihez. Itt nem egy jelenet, hanem a hős maga adta meg az egész élmény abszurditását. Persze a játék tele volt popkultúrális utalásokkal és mocskos poénokkal, amelyek nagy részét a 2005-ös, xboxos, újrakevert változatban kasztráltak. Azóta sincs piás mókusunk, pedig lenne még benne fantázia.

Red Dead Redemption 2

Tulajdonképpen ez az egész cikk azért született, mert láttam az új Rockstar játék kocsmajelenetét. Dramaturgiailag olyan tökéletesen összerakott, már-már abszurdba hajló, nagyon viccesen és émelyítően tálalt jelenet ez a játékban, ami önmagában nézve is megérdemli a tapsot, de az egész eposzi történet egyik fénypontja. Nagy spoiler nincs benne, szóval nyugodtan nézhető, egy könnyed iszogatásból eszkalálódó kocsmai ámokfutás rövid története ez, kisfilmként is díjat adnék neki.

Wolfenstein II: The New Colossus

Igazság szerint egészen hasonló jelenetet már a MachineGames is megálmodott 2017-ben, amikor két küldetés között tragikus hirtelenséggel egy meglepetés szülinapi buliba csöppent Blazkowicz, amely hamar kontrollt vesztett. Külön gyöngyszem, hogy a másnaposság nyomorában fetrengő kollektíva még új küldetést is adott, ez is megtekinthető az alábbi videóban, megéri megnézni:

Max Payne 3

Sokkal kevésbé szórakoztató a 2012-es Rockstar játék atmoszférája, de a kiégett, piáló főhős nem ismeretlen előttünk a nyolcvanas évek akciófilmjei óta. Payne belső monológja, naturalistán ábrázolt önpusztítása fájdalmasan vezette fel az amúgy kemény akciókat, emlékezetes atmoszférát teremtett (ahogy egyébként a korábbi Max Payne játékok is).

The Witcher III: Wild Hunt

Talán nem meglepő, hogy ahogy minden másban, úgy a "piálós sztorielem" tekintetében is a CD Project Red tette le az egyik legjobb "küldetést" az asztalra. Amikor Geralt, Eskel és Lambert Yennefer otthonában kicsit a pohár fenekére néznek, majd kitalálják, hogy csajok is kellenének a tökéletes estéhez... nos, ez a játéktörténelem egyik legjobb kanbulija, igazi gyöngyszeme az amúgy is csodás ékekkel díszített koronának, melyet a The Witcher záróakkordja visel a mai napig is.

Dead Island

Talán emlékeztek még a Dead Island nagyon hatásvadász (visszafelé játszódó) trailerére. Hasonlóan erősen kezdett a játék maga a zombiapokalipszis előestéjével, ahol elég keményen bekarmolva toljuk a bulit paradicsomi környezetben. Ha valakinek a The Prodigy Smack My Bitch Up című számának klipje ugrik be, talán nem véletlen, kemény menet volt az is:

Assassin's Creed Odyssey

Az ókori görög kultúra sem éppen az absztinencia nagyszobája, így nem csoda, hogy a legújabb Assassin's Creed játékban sem marad ki a szabad szerelem és a mértéktelen bulizás. Ha például spártai katonáknak kell piát vinni, akkor abból sosem sül ki jó dolog. Itt a görbe éjszakát jótékony homály fedi (az AC szemérmesebb ezen a téren), de a másnapi ébredés magáért beszél...

Ha van még esetleg olyan játék vagy jelenet, amire ti emelnétek a poharatokat, akkor osszátok meg velünk kommentben, egyébként pedig tudjátok: öl, butít, nyomorba dönt. Kivéve a játékokban.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)