Hirdetés

Játékokkal dobták fel a Facebook Messenger videohívásait

|

Az újdonság telefonon és az asztali verzióban is elérhető.

Hirdetés

A Facebook már 2017-ben lehetővé tette, hogy a Messenger üzenetküldő felületén különféle játékokat játszhassanak az ismerősök, barátok. Két évvel később aztán nekiálltak átvariálni a rendszert, hogy átláthatóbb és jobban használható felületet adjanak a játékosok kezébe.

Az Instant Games funkció 2019-ben kikerült a népszerű csevegőalkalmazásból, most azonban új formában térnek vissza a játékok, amelyekkel több játékos is múlathatja az időt a videohívások során.

Hirdetés

A funkció elérhető a Messenger asztali változatában, illetve az iOS és Android operációs rendszert futtató eszközökön is, ehhez nem is kell külön telepíteni külső szoftvert, ha pedig az automatikus frissítés be van állítva, frissítésre sem kell időt fecsérelni.

Jelenleg 14 különféle játékot lehet kipróbálni, az Exploding Kittens-től a Words With Friends szókirakón át például a Mini Golf FRVR-ig. Mindegyik játékhoz legalább 2 játékosra van szükség, de az egyes címekben eltérő mennyiségű felhasználó játszhat egyszerre.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

A használathoz kezdeményezni kell egy videohívást, majd a csoportmód (group mode) gombot kell választani, ezután pedig megnyomni a Play ikont. Ekkor jelenik meg a játéktár, ahonnan kiválaszthatjuk, hogy melyik címet szeretnénk játszani.

A Facebook Gaming közleménye szerint a 14 játékból álló kínálatot hamarosan további, ingyenesen elérhető címekkel bővítik. A cég felhívja a játékfejlesztők figyelmét is, hogy érdeklődjenek, az általuk fejlesztett játékok hogyan kerülhetnek fel a platformra.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)