Hirdetés

Amikor Super Mario magyarázza el a kapitalizmust

|

Ha valaki egyszer azt találná mondani, hogy a játékokból nem lehet tanulni, nyugodtan mutassátok meg neki egy videót ebből a sorozatból. Egyszerűen hibátlan.

Hirdetés

Vannak, akik csupán hangzatos érvként lövik el, hogy a videojátékokból tanulni is lehet, de szerencsére vannak olyanok is, akik ezt be is bizonyítják. Az utóbbi idők egyik legjobb játékos műsora a Wisecrack csapatának az ötlete, amiben elég bonyolult filozófiai elméleteket magyaráznak el, klasszikus játékokkal illusztrálva.

Az 8-bit philosophy legutóbbi részében például Max Weber "A protestáns etika és a kapitalizmus szelleme" című könyvének a lényegét szemléltetik a Super Mario Bros. 2-vel. A legjobb persze az egészben az, hogy egy eredetileg német nyelven, 1905-ben megjelent (tehát nem éppen egyszerű nyelvezettel írt) művet kevesebb mint négy perc alatt érthetően elmagyaráznak.

Ehhez hasonlóan például Samus-szal illusztrálják az egyik első feminista filozófus, Simone de Beauvoir gondolatait, Mega Mannel Nietzsche elképzelését az időről, vagy a Donkey Konggal Camus értekezését az öngyilkosság és a szabad akarat problémájáról.

 

Ez egyébként nem a Wisecrack egyetlen oktató jellegű, de kicsit sem béna sorozata, nekem személyes kedvencem a Thug Notes is, amiben a műsorvezető klasszikus irodalmat foglal össze és elemez egy modern gengszter szerepébe bújva, ennek megfelelő szókinccsel.

Ha már itt tartunk, mi volt a leghasznosabb tudás, amire játék közben tettetek szert?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)