Hirdetés

Jogi következményekre számíthat, aki azt állítja, Kojimának köze volt Abe Sinzó meggyilkolásához

|

A Kojima Productions közleményben ítélte el a hamis híreket, amik összeköttetésbe hozzák Hideo Kojimát és a volt japán miniszterelnök elleni merényletet.

Hirdetés

Japán leghosszabb ideig hivatalban lévő miniszterelnökét, Abe Sinzót 2022. július 8-án egy merénylő egy kampányrendezvényen házilag barkácsolt fegyverével  kétszer meglőtte. A lövések közül az egyik a nyakát, a másik a szívét találta el. Rengeteg vért vesztett, már a kórházba szállítás közben sem mutatott életjeleket, és nem sikerült őt újraéleszteni.

Mivel a merénylő feladta magát, pontosan tudjuk, ki volt és miért tette, amit tett: a 41 éves Jamagami Tecuja azt hitte, Sinzónak köze van ahhoz a vallási csoporthoz, ami miatt az anyja minden pénzét elvesztette, ezért akart bosszút állni.

Hirdetés

A közösségi médiában persze ezen ügy kapcsán is gyorsan útnak indultak az álhírek és a mémek, minek hatására a Kojima Productions kénytelen volt elítélni az álhíreket és jogi lépésekkel fenyegetni azok terjesztőit. Az egész a 4chan közösségétől indult, akik azon viccelődtek, hogy Kojima volt az elkövető. Egy francia humorista is megpróbált ezzel poénkodni, a fejlesztőt ismert J-League-játékosnak, az AC Milan legendájának és Sinzó gyilkosának nevezte.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Az egész akkor lett igazán problémás, amikor egy francia szélsőjobboldali politikus, Damien Rieu a szélsőbalosokat vádolta a gyilkossággal, és Hideo Kojima képét használta tweetjében, majd egy iráni újságban és egy görög hírközvetítésben is összekötötték a rendezőt az üggyel. Rieu később bocsánatot kért, amiért naivan azt hitte egy poénról, hogy információ, mert nem gondolta, hogy egy ember meggyilkolásából valaki viccet csinálna.

Nem hisszük, hogy bárki komolyan azt gondolta, Kojima a gyilkos, de azért ez az ügy is jól mutatja, hogy nem kell mindent elhinni, amit az interneten olvashatunk.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)