Hirdetés

Kiderült, hogy transznemű a World of Warcraft egyik fontos karaktere

|

Egy új könyv erősítette meg azt, amit a játékosok már sejthettek egy ideje.

Hirdetés

A Blizzard mindig is fontosnak tartotta a világépítést, főleg a Warcraft esetében, melynek történetéről nem csak a játékokból, de könyvekből is sokat tudhatunk meg. A május 25-én megjelenő Folk and Fairy Tales of Azeroth könyv leleplezte, hogy a Chromie-ként ismert, női gnómként megjelenő Chronormu, aki eredetileg egy bronz sárkány, igazából transznemű. 

A könyvben szereplő egyik novella Chromie eredetéről mesél, és bár eleinte férfiként hivatkozik rá a narrátor a he/him névmásokkal, később, a Visage Ceremony után már nőként mesél róla, átvált she/her-re.

Hirdetés

Néhányan már olvashatták a könyvet, így sokakban felmerült a kérdés, hogy a váltás szándékos-e, a véletlen műve, vagy hogyan kell értelmezni. Steve Danuser, a WoW narratíváért felelős vezetője Twitteren megerősítette, hogy a ceremóniát követően Chromie halandóként és sárkányként is női előtagokat használ. Hozzátette, hogy a sztorit egészben érdemes elolvasni, nem csak a kiragadott részleteket.

Chromie a játék egyik közismert karaktere, az alapváltozat óta jelen van, és ha időutazásra kerül sor, mindig előkerül. A Heroes of the Stormban is irányítható karakter.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)