Hirdetés

Kiengedték a börtönből a Nintendo Switchet feltörő hackert, de ezután is kész pokol lesz az élete

|

Gary Bowser elszúrta, nem kicsit, nagyon.

Hirdetés

Nincs még egy konzolgyártó vagy játékkiadó, amely annyira keményen lépne fel a kalózkodás minden formájával szemben, mint a Nintendo, ami persze cseppet sem meglepő annak fényében, hogy a japánok ferde szemmel néznek még az emulátorok és a modok készítőire is. E kereszteshadjárat leglátványosabb eredményei közé tartozik Gary Bowser lekapcsolása, aki a Team Xecuter egyik vezetőjeként kulcsszerepet játszott a Switch és a 3DS feltörésében.

Végül több milliárd forintnyi kártérítés megfizetése mellett letöltendő börtönre ítélték az Egyesült Államokban. Három évet és négy hónapot kapott, ez 2022 februárjában történt, de már most kiengedték.

Hirdetés

Szabadulása után Bowser egy interjúban elárulta, hogy márciusban hagyhatta el a szövetségi börtönt, most pedig arra vár, hogy visszatérhessen Kanadába, ugyanis kanadai állampolgár. Ezzel azonban még korántsem értek véget a megpróbáltatásai, mivel 14,5 millió dollárnyi kártérítést kell megfizetnie, amiből 10 millió a Nintendót illeti meg. Eddig ennek csak egészen parányi részét teljesítette, 175 dollárt fizetett, amit a börtönben végzett munkájáért kapott. Amint lesz viszont rendes jövedelme, annak 25-30 százaléka minden hónapban automatikusan a Nintendo számlájára megy majd, és hat hónapon belül el kell kezdenie törleszteni.

Ha ezt vesszük alapul, akkor Bowsernek legalább bruttó 40 millió dollárt kell keresnie ahhoz, hogy teljesen kártalanítani tudja a Nintendót, és mivel már 53 éves, talán nem lövünk nagyon mellé, ha úgy saccoljuk, hogy élete végéig fizethet.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)