Hirdetés

Kik most a legnépszerűbb streamerek, akiket követni érdemes?

|

Összeszedtük a legnépszerűbb nemzetközi és magyar streamereket, akikről nem érdemes lemaradni.

Hirdetés

A streaming piac még mindig villámléptékben növekszik, de a YouTube és a Facebook Gaming számai sehol nincsenek a Twitchhez képest. A fő platform azonban továbbra is az Amazon szolgáltatása, amelynek ugyan folyton növekvő ellenszélben kell működnie és sorra érik kritikák, mégis a legjobb számokat generálja, és szinte minden nagy név ezt választja.

Vannak persze olyanok, akik egy kizárólagos szerződés miatt hátat fordítottak a Twitchnek: ilyen például TimTheTatman vagy Myth. Akadnak olyanok is, akik több alkalommal szegtek szabályt, és ezért nem lehetnek jelen, mint például Dr Disrespect.

Hirdetés

Ettől függetlenül azonban továbbra is hatalmas a közösség, és folyton növekszik, szóval most összegyűjtöttük nektek, hogy melyik az a TOP 10 nemzetközi és TOP 10 magyar csatorna, amit érdemes követni a Twitchen. A nemzetközi listára olyan profilok kerülhettek fel, amik a legutóbbi 30 napban aktívak voltak és angolul közvetítenek, a sorrend pedig a követőszám alapján alakult ki.

Nemzetközi TOP 10

10. SypherPK (kb. 6,3 millió követő)

Sypher az ideje túlnyomó többségében Fortnite-ozik, méghozzá kifejezetten jól, ha azonban az Epic játéka nem vonz, akkor is időnként találhatsz neked tetsző tartalmat, hiszen más AAA játékokat is elővesz. Nagy a verseny egyébként közte és Amouranth között a 10. helyért, Sypher azonban most nagyjából 10 ezer követővel elhúzott.

9. Riot Games (kb. 6,5 millió követő)

Gondolkodtunk, hogy a Riot Games felkerüljön-e a listára, hiszen ez esetben egy fejlesztő hivatalos csatornájáról van szó, de mivel ez a legjobb felület arra, hogy kövesd a League of Legends profi szcénájának mérkőzéseit, így szerintünk helye van a felsorolásban.

8. NICKMERCS (kb. 6,6 millió követő)

NICKMERCS korábban a 100Thieves tagja volt, mielőtt 2019-ben a FaZe-hez csatlakozott volna. Adásai mindig a legnépszerűbb Call of Duty- és Fortnite-fókuszú csatornák közé emelték, de mostanában szinte kizárólag Apex Legends pörög nála.

7. tommyinnit (kb. 7,4 millió követő)

A listánk egyik legfiatalabb versenyzője, a mindössze 18 éves brit Minecraft streamer követőinek száma őrületes sebességgel növekedik az elmúlt időszakban a Twitchen és a YouTube-on is, nemrég azonban szóba került, hogy felhagy egy kicsit a streameléssel, hogy több időt fordíthasson a videós tartalmaira.

6. sodapoppin (kb. 8,8 millió követő)

Sodapoppin már több mint 10 éve része a Twitch vérkeringésének, ez idő alatt pedig rengeteg követőt szerzett magának, a közönsége pedig továbbra is töretlenül növekszik, még annak ellenére is, hogy áprilisban két hétre felfüggesztették.

5. Pokimane (kb. 9,3 millió követő)

Pokimane rendkívül büszke lehet a helyére, hiszen ő az egyetlen női streamer a TOP 10-ben. Poki adásai rendkívül változatosak, sokszor van beszélgetős időszak, máskor pedig a legkülönfélébb játékokat pörgeti. Erősen ajánlott azoknak, akik valami újra vágynak a feedjükben, és úgy gondolják, nem akkor jó egy női streamer, ha medencéből közvetít és műfület nyalogat.

4. shroud (kb. 10,5 millió követő)

Shroud a Twitch egyik, ha nem a legnagyobb FPS-veteránja, ha egy lövöldözős játék népszerűvé válik, ő biztosan kipróbálja, ha épp nem a kanadai tette naggyá. Egy ideje a saját játékán dolgozik, közben viszont sokat Valorantozik, CS2 bétázik, és az elmúlt időben a Star Wars Jedi: Survivort is pörgette.

3. Tfue (kb. 11,4 millió követő)

Annak idején, mikor Ninja letarolta a Twitch nézőszámait a Fortnite adásaival, Tfue volt az egyetlen, aki versenybe tudott szállni vele. Azóta alaposan átrendeződtek az erőviszonyok, Tfue pedig egy nagyobb kihagyás után újra sokat Fortnite-ozik, mellette pedig a Minecraftba is súlyos órákat pakol.

2. xQc (kb. 11,8 millió követő)

A magyar felmenőkkel rendelkező, de kanadai Lengyel "xQc" Félix 2021-ben és 2022-ben is a legtöbb megtekintett órával büszkélkedhetett a Twitchen, és ugyan Ninját még nem sikerült leelőznie a korábbi profi Overwatch játékosnak, valószínűleg idén is ő lesz a legnézettebb a platformon.

1. Ninja (kb. 18,5 millió követő)

Tfue-hoz hasonlóan már Ninjának sem a Fortnite az elsőszámú játéka, ettől függetlenül azonban az Epic játékának köszönheti legnagyobb sikereit. Régen a Twitch királya volt, a Microsoft azonban elcsábította őt a Mixerre. Miután a redmondiak platformja lehúzta a rolót, Ninja megosztotta erőforrásait, és már nem kizárólag a Twitchen aktív.

Magyar TOP 10

10. rekalofficial (kb. 90 ezer követő)

Ugyan nem mindennap, de Rekál rengeteget streamel a Twitchen. Az ideje túlnyomó többségét a FIFA 23-ban tölti, időnként azonban befigyelnek új AAA játékok is.

9. Zackey (kb. 92,3 ezer követő)

Zackey úgy tudott beérni a kilencedik helyre, hogy a cikk írásának pillanatában már 9 napja nem volt adásban. Népszerűségét egyértelműen a CS:GO-nak köszönheti, amiben kifejezetten jó, adásai azonban nem csak a skilljéről szólnak, a stílusa is rengeteg ad az élményhez. Ha szereted a pörgős, üvöltözős, nagyot nyerős adásokat, érdemes benézned hozzá.

8. Suri (kb. 97,6 ezer követő)

Ahogy Zackey szinte csak CS-t streamel, addig Surinak egyértelműen a Grand Theft Auto V szerepjátékos módja hozta meg a sikert. Ha ez nem a te műfajod, akkor is érdemes lehet olykor benézni, hiszen Suri sok indie játékkal is játszik, illetve beszélgetős időszakok is vannak nála.

7. Eragonist (kb. 102 ezer követő)

Eragonist az első a magyar listán, aki szinte kizárólag egyetlen játékra fordítja összes idejét. A streamer az elmúlt 30 napban egy pillanatra sem vett elő semmi mást a Rocket League-en kívül, amiben pimaszul jó, szóval ha még mindig nem megy a kocsival repülés, kapcsolj be hozzá.

6. kittinaa (kb. 106 ezer követő)

Kittinaa adásai többségében beszélgetősek, melyek keretében közéleti és influencer témák is gyakran előkerülnek. Ha kikapcsolódnál, és csak nyugira vágysz, az egyik legjobb választás lehet, azonban a legnépszerűbb magyar női streamerként a játékokat sem veti meg, aktív időszakában Plat IV volt LoL-ban, sokat játszott World of Warcraftot, az elmúlt időszakban pedig sokat Fortnite-ozik és a Jedi: Survivort is elővette.

5. AdamKissAK (kb. 186 ezer követő)

AK kétségtelenül a magyar League of Legends közösség egyik legfontosabb alakjává nőtte ki magát az elmúlt években. Ha szeretnél képben lenni a magyar szcéna történéseivel, és egy skilles játékostól tanulnál a saját anyanyelveden, talán a legjobb helyen jársz.

4. Ruben (kb. 217 ezer követő)

Ruben 2017 októberében indította el csatornáját, azóta streamel a legkülönbözőbb témákban, az áttörést azonban egyértelműen a nyereményjátékos adások hozták meg neki, amivel mostanra a negyedik legnagyobb csatornává nőtte ki magát.

3. zsozeatyaofficial (kb. 225 ezer követő)

Zsozé a teljes twitches jelenlétét a szerencsejátékokra építette fel. Az adásaiban a jó hangulat garantált, és nem csak Zsozé jár jól, a nézői között is sűrűn kisorsol különböző nyereményeket.

2. Fyrexxx (kb. 319 ezer követő)

Nessaj sok-sok éve boldogítja a követőit, aktív a YouTube-on és a Twitchen is. Nagy FIFA-rajongó, fiktív focista karaktere, Babatunde N'Didi pályafutása még azok számára is érdekes lehet, akiket nem izgat a futball, de szeretnek jókat nevetni. Rengeteget játszik a legkülönfélébb friss megjelenésekkel, és a különféle YouTube videókra reagálós streamjei is nagyon jó alkalmak arra, hogy jobban megismerjétek őt, illetve közben képbe kerüljetek a nagyvilág dolgaival. Reagált már GameStar videóra is, ezt az adását különösképp jó szívvel tudjuk ajánlani. 

1. WeAreTheVR (kb. 575 ezer követő)

Valószínűleg sok embert ismertetek a listáról, az aranyérmes TheVR-t viszont jó eséllyel senkinek nem kell bemutatni. Pisti és Jani is sok éve szórakoztatnak minket a változatos gaming és tech-világgal foglalkozó tartalmaikkal, és a Twitchen is ők rendelkeznek a legnagyobb csatornával itthon. Minden hétköznap reggel egy beszélgetős műsor, a HappyHour, később pedig valamilyen gameplay pörög náluk.

Ti kiket követtek a listákról? Van esetleg olyan csatorna, amivel szívesen megismerkednétek, mert meghoztuk a kedveteket?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)