Hirdetés

Kiszivárgott, hogy milyen lehetett volna a kukázott Deus Ex film

|

A Deus Ex: Human Revolution adaptációját kaptuk volna meg, és fáj érte a szívünk.

Hirdetés

Emlékeztek még rá, hogy korábban tervben volt egy Deus Ex film? Még 2014-ben is azt nyilatkozta a rendezői pozícióra kinézett Scott Derrickson (Doctor Strange, Sinister), hogy haladnak a megvalósítás felé, de a forgatókönyv átírásai - amit C. Robert Cargill (Doctor Strange, Sinister) végzett - nem haladnak olyan gyorsan, mint szeretnék.

Még azt is megpedzegette, hogy a projekt a Deus Ex: Human Revolution játékon alapul és az Eidos Montréal fejlesztőivel együttműködve készítik. Pár hónappal később aztán új forgatókönyvírót kapott a Deus Ex adaptáció, azóta pedig tulajdonképpen semmit sem hallottunk róla: az értesülések szerint a Derrickson-Cargill páros dobbantott a Marvelhez, a CBS Films pedig elvesztette az érdeklődését és jegelték a projektet.

Hirdetés

Most Scott Kinney producer - aki együtt dolgozott a filmen Derricksonnal - adott interjút az USA Todaynek, amelynek keretében nyilatkozott a feldolgozásról: elmondta, hogy nagyon szomorú, amiért a CBS Films elszúrta a Deus Ex filmet, pedig végre elkészíthették volna az első valóban nagyszerű játékadaptációt. 

"A Marvel Doctor Strange című filmje (amely a Deus Ex lehetett volna/annak kellett volna lennie) kapcsán végzett elképesztő munkájuk ügyesen dolgozta fel az »embernél is több« témát, amely jól átültethető egy tömegeknek szóló akció-kalandfilmbe. Cseréljük ki a Doctor Strange misztikumát a Deus Ex transzhumanista témájára, és úgy érezhetjük, hogy minden hozzávaló megvan egy olyan filmhez, amely emlékezetes lehetett volna, vagy legrosszabb esetben megelőzte volna a korát"

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

USA Today által közzétett szkriptrészletekből kiderül, hogy a film egy Albert Einstein-idézettel kezdődött volna, méghozzá a következővel: "A technológiai fejlődés olyan, mint egy fejsze egy kóros bűnöző kezében." Ezután egy olyan jelenet következett volna, amelyben Adam Jensent láthatjuk edzeni. Jensen szkeptikus az augmentációval kapcsolatban, de nem teljesen elutasító.

A cselekmény nagy része ismerős lett volna azok számára, akik végigjátszották a Deus Ex: Human Revolution játékot, de lettek volna nagyobb eltérések - például az, hogy a filmben Jensen önként választotta volna az augmentációkat, ahelyett, hogy rákényszerítették volna. Bekerültek volna olyan népszerű momentumok is, mint amikor hősünk póló nélkül whiskyt kortyol egy pohárból. 

A projekt célja állítólag az volt, hogy elmélyülhessünk Adam Jensen karakterében, miközben a videojáték összes akcióját és szórakoztató részét igyekezett volna megtartani. Az eredeti cikkben komplett jelenetleírásokat és dialógusokat is olvashattok. Ti megnéztétek volna ezt a Deus Ex filmet?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)