Hirdetés

Letartóztattak egy férfit, aki segített játékokban csalni

|

A törvény előtt is bajba került az a férfi, aki Japánban nem kis összegekhez jutott azzal, hogy pénzért hozott előnyös helyzetbe másokat multis játékokban.

Hirdetés

Japánban letartóztattak egy harmincéves férfit, Yamamoto Akihidét, ugyanis minden jel arra utal, hogy a neten csalásokat árult, több játék között az Alliance of Valiant Arms nevű online shooterhez. Beszámolók szerint egy másik férfinak egy hackelt karaktert és rendkívül erős játékbeli fegyvereket adott el, majdnem 45 ezer forintnak megfelelő japán jenért.

Nem ez volt az első eset, egy japán site, a Kultur által Yamamoto weblapjáról közzétett kép szerint más játékokhoz is árult hasonló dolgokat, így a Special Forces-hoz, a Special Forces 2-höz, és a Dragon Nest nevű játékhoz is. A hatóságok becslései szerint a saját készítésű csalások árusításával ötszáz vásárlót szerzett, akiktől összesen húszmillió jent, azaz majdnem negyvenötmillió forintot kért el.

Az eset viszont nem csupán a gazdát cserélt összegek miatt rendkívüli, hanem azért is, mert mint kiderült, a csalások árusítása nagy valószínűséggel sérti a Japánban érvényben lévő, unfair gazdasági előny megszerezését meggátolni hivatott törvényt, ezért tartóztatták le a férfit. Hozzá hasonlóan tavaly már egy csoport kiskorúnak is meggyűlt a baja a japán törvényekkel, akik szintén egy online shooterhez árultak csalást segítő eszközöket.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)