Hirdetés

Letartóztatták Japán legnépszerűbb gamer magazinjának egyik szerkesztőjét

|

A szerkesztő a pozícióját kihasználva, tavaly több mint 3500 dollárra tett szert jogtalanul.

Hirdetés

Csalás miatt tartóztatták le Japán legnépszerűbb gamer újságjának egyik szerkesztőjét, Eiichi Satot, miután kiderült, hogy alaposan visszaélt pozíciójával. Sato korábban szerkesztőként dolgozott a Famitsunál, ő volt felelős a szabadúszó írók által megjelent cikkekért. Tavaly március és június között Sato három cikkel próbált meg trükközni, és ezzel kicsit megnövelni a havi bevételeit.

Az Asahi News és a Tokai TV beszámolói szerint Sato három általa írt cikket jelentetett meg úgy, mintha azok külsős anyagok lennének, a pénzt pedig egy tőle független bankszámlára kérte, amit online vásárolt egy férfitől.

Hirdetés

A csalással Sato 400000 yent, azaz kicsit több mint egymillió forintot nyert. A nyomozásban az újságíró teljesen együttműködik, aki azzal védekezett, hogy semmilyen megtakarítása nincs és annyira szüksége volt a pénzre, hogy az esetleges következmények sem tudták eltántorítani.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)