Hirdetés

Már A Gyűrűk Ura hobbitjai is a Baldur's Gate 3-at nyúzzák

|

Elijah Woodot és Sean Astint, két igazi fantasy-szakértőt vett rá a Larian Studios alapítója a monumentális szerepjáték kipróbálására.

Hirdetés

Noha már akkor sejteni lehetett, hogy a Baldur's Gate 3 különleges alkotás lesz, amikor közvetlenül a koronavírus-járvány európai berobbanás előtt egy nürnbergi sajtóeseményen kipróbáltuk, arra bizony a legvadabb álmainkban sem gondoltunk volna, hogy a megjelenésekor minden más játékot lepipál a piacon.

De nem csak a kritikusokat, a játékosokat is lenyűgözte a Larian fantasy RPG-je olyanokkal is megszerettetve a Dungeons & Dragons szabályrendszerét, a Forgotten Realms világát, és a körökre osztott harcrendszert, akiknek kimaradt az életéből a szerepjátékosdi, sosem próbálták a BioWare által fejlesztett elődöket, de talán még a fantasyt sem igazán érezték magukhoz közelállónak korábban.

Mindezeket figyelembe véve talán nem is olyan meglepő, hogy bár a mezőny ritka erős volt, mégis a Baldur's Gate 3-at kiáltották ki az év legjobbjának a The Game Awards 2023 díjátadóján, azon a ceremónián, amin egyébként a szervezők Geoff Keighley-vel az élükön sokkal nagyobb színpadi jelenlétet biztosítottak hollywoodi hírességeknek, mint a szobrocskával jutalmazott játékok fejlesztőinek.

Hirdetés

Swen Vincke, a Larian alapítója és vezetője például nem tudta helyben elmondani a beszédét, amivel készült, olyannyira sürgették, hogy fejezze be a mondandóját. Végül utólag nyilvánosságra hozta az egészet, ráadásul a 2023-as esztendőt megkoronázandó rávette A Gyűrűk Ura trilógia Frodóját és Samuját, hogy próbálják ki a Baldur's Gate 3-at.

Elijah Wood stílszerűen félszerzetet indított, míg Sean Astin egy tieflinget, kalandjuk pedig pár régi emlék felidézése (halott óriáspókhoz van köze) után váratlan irányt vett, amikor Elijah karaktere egy titokzatos könyv hatása alá kerülve nem szabott többé gátat sötét vágyainak. Ennek a felelőtlen döntésnek egy szerencsétlen gnóm és egy pórul járt mókus látta kárát. De más is történt abban a nyolc percben, amit nekünk megmutattak. Nézzétek csak:

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)