Hirdetés

Unalmas a kiállításod? Így kell feldobni

|

A londoni Tate Gallery kreatív szekciójának feje egy új ötlettel állt elő: a múzeumban látható alkotásokat videojátékok és más 21. századi elektronikus technológia segítségével akarja bemutatni.

Hirdetés

„Olyan módszereket akarunk használni, melyek a technológiát használva teremtenek kapcsolatot az ember és a művészet között” - nyilatkozta Jane Burton a Reutersnek.

Az ötlet már a végső stádiumába került. Lassan kiválasztják a győztes projektet a 4 legjobb közül:

Minket legjobban Adam Clarke munkája fogott meg amiben is az alkotó az egész múzeumot szeretné átvinni egy Minecraft alapú játékba. Adam szerint a projektjének célja nem más, mint „eljuttatni a művészetet a gamer világ szívébe... magához a játékosokhoz”. Ezt pedig a játék alapjával reméli elérni, hiszen a Minecraftnak közel 13 millió felhasználója van.

Természetesen a másik 3 ötlet is ígéretesnek tűnik:

Tommaso Lanza, Ross Cairns és David Di Duca célja az volt, hogy teljesen más oldaláról mutassák be a múzeumot. Ötletük alapján egy robottal járhatnánk be a múzeumot hétvégente mégpedig éjszaka, mindezt a hangulatosan megvilágított művek között tennénk.

Evan Boehm egy animációs film és játék kombinációjával rukkolt elő. Az alapsztori szerint egy édesanya látogat el a múzeumba rosszcsont 8 éves kisfiával. A program lehetőséget adna számunkra minden teremben legalább egy alkotás három dimenziós képének megtekintésére és bármelyik műre kattintva további részleteket érhetünk el. Minél több érdeklődést mutat a néző, hölgyeményünk annál több információt oszt meg.

Matt Locke és Kim Plowright egy mobil alkalmazást tervezett meg, amiben 10 héten keresztül lehetőséget kapnának az emberek, hogy megoszthassák és megismerhessék a mások által ismert műveket. Ez lehet történelmi háttér, érdekes történetek de akár tények is. Mindezekből a legjobbakat megosztanák a honlapon.

A nyertest egy 6 főből álló zsűri – köztük a Wikipédia alapítója, Jimmy Wales - fogja kiválasztani. Összesen 10 ezer font (több, mint 3 és fél millió forint) üti a fejlesztő markát és 60 ezer fontos (több, mint 22 millió forintos) keretet kap a projekt kivitelezéséhez.

Nektek melyik ötlet tetszik a legjobban? Nálunk lenne jövője egy ilyen kezdeményezésnek? Mit gondoltok erről?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)