Hirdetés

Legálisan feltörhető egy játék, ha megszűnnek a szerverei

|

Az Egyesült Államok új szabályozása szerint legális áthidalni egy játék másolásvédelmét, ha az másképp játszhatatlan lenne. Kivétel persze most is van.

Hirdetés

Az egyik legbosszantóbb dolog, amikor az ember vásárol egy játékot, majd pár év múlva a kiadó vagy fejlesztő bejelenti, hogy leállítja a szervereket, így amiért a felhasználó fizetett, azt többé nem tudja használni.

Szerencsére ritkán van ilyen, de előfordul. Az Egyesült Államokban most életbe lépett egy szabályzás, miszerint legális azon játékok másolásvédelmének megkerülése, amelyek szervereit leállították, de kivételt képeznek azok, amik csak az online többjátékos funkciójukat vesztették el ezáltal, tehát offline továbbra is játszhatóak. A múzeumok, könyvtárak és archívumok továbbá büntetés nélkül törhetnek fel játékkonzolokat, amennyiben erre egy adott játék futtatásához szükség van. Ez ugyan nem teljes megoldás, de azért legalább egy kisebb előrelépés. 

Azt fontos hozzátenni, hogy a szabályzás csak az Egyesült Államokra érvényes, a világ többi részén továbbra is illegális a DRM kijátszása.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)