Hirdetés

Meghalt az a fejlesztő, aki elnevezte az eredeti Xbox kontrollert

|

Emlékeztek még a The Duke néven futó legelső Xbox konzol méretes kontrollerére? Ezt a nevet Brett Schepnek köszönhettük.

Hirdetés

Brett Schep hosszú időn keresztül volt a Microsoft munkatársa, dolgozott többek között a Microsoft Flight Simulatorön, a sikeresnek nem igazán mondható Sidewinder kontrolleren, sőt elvileg az első Xbox konzolos emlékezetes kontrollerének nevét is neki köszönhettük. 

Hirdetés

Schep tevékenyen részt vett a legelső Xbox konzol fejlesztésében, annak kontrollerének becenevét, a "The Duke"-ot pedig úgy tartja a fáma, hogy akkor még nagyon fiatal fia után nevezte el.

Brett Schep a napokban hunyt el, a szomorú hír kapcsán pedig a Microsoft több vezetője is gyászát és együttérzését fejezte ki. Seamus Blackley (akit sokan az első Xbox konzol atyjának tartanak) úgy fogalmazott, hogy Schep egy mosolygós, megnyerő, ugyanakkor eltökélt munkatárs volt, aki nem mellékesen nagyon tartott attól, hogy karrierje az Xbox konzollal a földbe fog állni - bizony, nem volt életbiztosítás akkor még berobbanni a konzolpiacra. 

Brett Schep

Phil Spencer, az Xbox divízió fejese szintén megemlékezett Schepről. Ő a Twitteren azt írta, olyan emberként emlékszik Brettre, aki mindig energiával telve, szenvedélyesen néz szembe a kihívásokkal. 

Brett Schep fiai, Duke és Jack GoFundMe gyűjtést indítottak, hogy finanszírozni tudják apjuk temetését. 10 ezer dolláros célt tűztek ki, ennek az adományozok már több mint kétszeresét összedobták. A megmaradt pénz Jack egyetemi alapjába kerül majd, a továbbtanulását biztosítják így. 

A The Duke kontrollert egyébként nem mindenki szerette, elég megosztó perifériává vált. Később kiadtak belőle egy kisebb verziót is, pár éve viszont kiadtak belőle egy új, Xbox One kompatibilis verziót.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)