Hirdetés

Megöltek egy brazil Call of Duty Mobile e-sportolót, gyilkosa egy másik játékos volt

|

Előre eltervelt gyilkosságról van szó, melyet további erőszakos bűncselekmények követtek volna, ha nem fogják el az elkövetőt.

Hirdetés

Ingrid "Sol" Oliveira Bueno da Silva a brazil e-sport közösség tagja volt, elsősorban a Call of Duty Mobile-lal játszott az FBI eSports nevezetű e-sport csapat tagjaként. A 19 éves nőt nemrég meggyilkolták, gyilkosa pedig egy másik játékos volt, akivel az interneten keresztül ismerkedett meg. Az elkövető kamerával rögzítette a gyilkosságot, és WhatsAppon el is küldte az erről készített videót a barátainak.

Sol gyilkosát már elfogta a rendőrség, így pontosan tudni lehet, hogy Guilherme Alves "Flashlight" Costa oltotta ki a fiatal nő életét. Flashlight további gyilkosságokat is tervezett.

Hirdetés

A nyomozók arra jutottak, hogy Flashlight már hetekkel a bűncselekmény elkövetése előtt kiötlötte a gyilkosságot, nem hirtelen felindulásból elkövetett emberölésről van szó tehát. További erőszakos tervei is voltak, egy brazil professzorasszonynak pedig nők elleni erőszakról készített videót küldött - a nyíltan feminista professzor, Lola Aronovich erről a Twitteren számolt be. Flashlight nem csak a gyilkosságról készített videót küldte körbe egyébként, hanem egy olyan PDF-et is, amiben a keresztények elleni gyűlöletről és a terrorizmus támogatásáról lehetett olvasni.

Az egész esetet Rod Breslau e-sport tanácsadó tárta a nyilvánosság elé a Twitteren. Breslau felhívta a figyelmet arra is, hogy Braziliában 2018-ban összesen 4519 nőt öltek meg a hivatalos jelentések szerint, ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy két óránként véget vetettek valaki életének.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)