Hirdetés

Megszólalt a PlayStationöket osztogató és ezzel káoszt okozó Twitch streamer

|

Kai Cenat néhány nappal ezelőtt az utcára hívta a követőit, hogy PlayStation 5 konzolokat osszon szét közöttük, de a kaotikus rendezvényből majdnem tragédia lett.

Hirdetés

Nagyjából egy héttel ezelőtt a Twitch egyik legnépszerűbb felhasználója, Kai Cenat meglepetésszerűen kijelentette, hogy PlayStation 5 konzolokat fog osztogatni a new york-i Union Square-en, az ajándékszórásra pedig természetesen minden rajongóját szeretettel várja.

Ez persze reklámnak bizonyára nagyon jó, de hamar kiderült, hogy mindenféle engedély vagy előzetes előkészület nélkül tömegrendezvényt szervezni meglehetősen felelőtlen ötlet: rövid időn belül több ezer ember jelent meg a téren, az esemény pedig annyira kaotikussá vált, hogy hamarosan a rendőrségnek és a mentőknek is be kellett avatkoznia, Kai Cenat pedig menekülőre fogta a dolgot.

Hirdetés

Cenat azóta nem mutatkozott sem nyilvánosan, sem pedig online, viszont most végre megtörte a csendet és egy stream keretében kommentálta az eseményeket. Elmondása szerint egyáltalán nem ez volt a szándéka, és nem támogatja azt a viselkedést, amit sok követője tanúsított és megígérte, hogy a legközelebb ilyesmire adja a fejét, akkor minden vonatkozó szabályt és elvárást be fog tartani.

Ugyanakkor azt is hozzátette, hogy nem úszta meg szárazon az esetet, ugyanis több vád kapcsán is bíróság elé kell állnia a közeljövőben, ez pedig azt jelenti, hogy valószínűleg szüneteltetnie kell majd a streamelést egy kis ideig. A PC Gamer szerkesztősége felvette a kapcsolatot New York rendőrségével, akik megerősítették, hogy zavargás, zavargásra való felbujtás, illetve törvénytelen gyülekezés vádjával kell bíróság elé állnia.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)