Hirdetés

Így búcsúzik Hideo Kojima a Metal Gear Solidtól

|

A Metal Gear Solid 5 megjelenésével mind a sorozat, mind legendás alkotójának életében lezárult egy fontos korszak, amit egy felemásra sikerült videóval zárt le Hideo Kojima és a Konami.

Hirdetés

A Metal Gear Solid V: The Phantom Pain önmagában is hatalmas durranás lett volna, ám a nyílt titok, hogy ez az utolsó játék, amit Hideo Kojima a Konami kötelékeiben fejleszt, így hátrahagyva a legendás sorozatot is, sokak szemében még fontosabbá teszi az ötödik részt. A hivatalos videó, amiben a sorozat atyja búcsúzik a sorozattól, csak méginkább megerősítette ezt az érzést.

A Konami által készített videó elég PR-szagúan indul, Kojima elvileg egy-egy rövid interjúban beszélget a játékon dolgozó csapat tagjaival, és a média néhány képviselőjével a Metal Gear-sorozatról, és Kojima örökségéről ezzel kapcsolatban, de a japán fejlesztő nagyrészt csak szótlanul ül a végül bevágott részek alatt, és az interjúalanyok sem igazán tudják, hogy Kojimához, vagy a kamerához beszéljenek. Viszont a videó második felében hallhatunk néhány érdekes gondolatot a Phantom Pain rendezőjétől, a videó legmeghatóbb része viszont nem ez, hanem amikor Kojima meglátogatja egy rajongó családját, aki már nem élhette meg a Metal Gear Solid V megjelenését.

Egy ilyen felemelő pillanat után nem akarok túl sok időt és energiát ölni abba, hogy a Konamit utáljam, de nem mehetek el szó nélkül amellett, hogy kiadtak egy másik videót is, amiben csak a fenti videó első felében hallható Metal Gear- és Kojima-dícséretek hangzanak el, ami önmagában nem lenne probléma, de ahhoz kell egyfajta pimaszság, hogy Guillermo del Torót is megkérjék, hogy ugorjon már be egy mondat erejéig.

Hát így lett vége. Nagyon nagy kár érte, ezt a Metal Gear Solid 5 is bizonyítja, ami remek játék lett.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)