Hirdetés

Mi ez a zene a GTA 6 trailerben, amitől azonnal beütött a Vice City nosztalgia?

|

Idő előtt befutott a Grand Theft Auto VI bejelentés trailere, és éjszaka óta egy új slágert dúdolgatunk. Ami amúgy 1989-es.

Hirdetés

Fussuk le a kötelező köröket: ha még nem láttad az éjszaka meglepő hirtelenséggel kiengedett Grand Theft Auto VI trailert, akkor kattints a linkre, nálunk magyar felirattal nézheted meg. Sokat ugyan nem tudtunk meg belőle, de a hangulat azért ott van a toppon, ezen azért annyira nem is vagyunk meglepve.

Annak ellenére, hogy a sokat pletykált 80-as évek nem tér vissza, Vice City számos elemében felidézi a GTA-k hőskorának gyöngyszemét, és ebben hatalmas szerepet játszik a zene, ami kétségtelenül remek választás volt, annak ellenére, hogy kevésbé ismert alkotásról van szó, de simán elfért volna Tommy Vercetti playlistjére (ha lett volna akkor ilyen).

Hirdetés

Szóval a trailer zenéje a legendás Tom Petty egyik B-oldalas száma, a Love Is A Long Road, amely az 1989-es Full Moon Fever című albumon található (a B oldal annak idején nem csak azt jelentette, hogy meg kellett fordítani a bakelitet, vagy a kazettát, hanem itt voltak azok a számok, amelyek ritkán kerültek fel a slágerlistákra, inkább művészibb, formailag is szabadabb alkotásokat jelentettek, ezt jelzőként is előszeretettel használták). Remek zene, nem véletlen, hogy zsigerből hozza vissza a 80-as évek életérzést:

Feltehetően egyébként a szövege miatt választották be, mivel erősen hajaz a trailerben megismert Jason és Lucia helyzetére, a jellegzetesen Bonnie és Clyde hangulatot árasztó történetre az, hogy:

Yeah, we were desperate then
To have each other to hold
But love is a long, long road...

Sikerült belőni a hangulatot, kíváncsian várjuk a folytatást. Ti mit gondoltok?

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)