Hirdetés

Cortana - Siri ellenfelét fejleszti a FourSquare

|

A helyalapú alkalmazás fejlesztőit 15 millió dollárral támogatta a Microsoft. A redmondiaknak nagy terveik vannak.

Hirdetés

A Microsoft felhasználóbarátabb jövője erősen függ majd a Windows 8.1 és a Windows Phone 8.1 sikerétől. Az immáron Nadella vezette cég bele is ugrott a felhasználói élmény bővítésébe, és ehhez nem restek dollármilliókat feláldozni.

Pár napja a Bloomberg is megerősítette, hogy a Microsoft 15 millió dollárt fektetett a FourSquare-be. A helyalapú alkalmazás adatait és fejlesztéseit az új Windows Phone-okban is fel fogja használni a cég, de az eddig megszokottnál egy kicsit továbbgondolták az ötletet. Az iOS felhasználók már régóta csevegnek Siri-vel, aki az Apple tulajok személyi aszisztenseként üzemel. A Microsoft jelenleg üzemelő TellMe szolgáltatása nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, ezért még az év elején szeretnék beindítani az új, Cortana névre keresztelt alkalmazást.

A Halo rajongóknak ismerős lehet a név, nem véletlenül. Az új app a játék karaktere után kapta a nevét, és hangját is a Halo-ból megismert Jen Taylor adja majd. A felhasználók kereséseinél elsősorban a FourSquare által rögzített adatok és értékelések kerülnének kiértékelésre, ez alapján ajánl majd nekünk Cortana éttermet vagy ajándékboltot.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)