Hirdetés

Milliárdokat keresett Call of Duty és Overwatch csalásokkal egy kínai szervezet, most sikerült őket elkapni

|

A kínai hatóságok szerint a világ legnagyobb ilyen szervezetét sikerült most lekapcsolni.

Hirdetés

A Tencent közreműködésével kapcsolták le a kínai hatóságok a "Chicken Drumstick" néven futó szervezetet. A társaság tíz tagját fogták most el, a vádak szerint az elkövetők csillagászati összegeket kerestek azzal, hogy számos videojátékhoz árultak csalásokat előfizetéses rendszerben.

Többek között a Call of Duty és az Overwatch csalásaiért napi 10 dollártól havi 200 dollárig terjedő összeget kellett lecsengetniük azoknak, akik tiltott módon szerettek volna előnyökhöz jutni a játékokban. A Chicken Drumstick profitját remekül példázza az, hogy a rendőrség luxusautókat is lefoglalt a szervezetnél.

Hirdetés

46 millió dollárnak, azaz 14,2 milliárd forintnak megfelelő "eszközt" foglalt le most a rendőrség, ezen a vagyontárgyak között találhatók meg az említett luxusautók, több Rolls-Royce, Ferrari és Lamborghini is. A vádak szerint összesen nagyjából 76 millió dollárt, azaz 23,5 milliárd forintot kerestek a Chicken Drumstick tagjai a csalások érékesítésével. 

A kínai hatóságok nagyon büszkék a fogásra, amit a "világ legnagyobb csalással foglalkozó cégének" lekapcsolásaként emlegetnek. A Kotaku azonban arra mutatott rá, hogy az efféle akciók általában csak kirakatmegoldások, és számos hasonló tevékenységet folytató cég ügyködik az országban továbbra is zavartalanul. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)