Hirdetés

Most akkor miről is szól a The Witcher: Blood Origin sorozat?

|

A nemrég bejelentett előzménysorozat több, mint ezer évet ugrik vissza az időben, amikor az emberek még meg sem jelentek a kontinensen. De mit is tudunk erről ez időszakról?

Hirdetés

A The Witcher: Blood Origin a tavaly megjelent Vaják sorozat előzménye lesz, de valószínűleg sokkal többet foglalkozik majd a világépítéssel, mintsem a konkrét szereplőkkel. A széria alkotói elmondták, hogy 1200 évvel járunk majd Ciri, Geralt és Yennefer egyesülése előtt, így ismerős arcokra jó eséllyel nem számíthatunk. De vajon mit tudunk jelenleg erről az időszakról.

Hirdetés

Azt fontos megjegyezni, hogy Lauren S. Hissrichék már a könyvek adaptációja kapcsán is hajlamosak voltak eltérni Andrzej Sapkowski regényeitől, így ezúttal valószínűleg még lazább szálon kapcsolódnak majd a könyvekhez. Ettől függetlenül a Vaják-saga elolvasása után az embernek már lehet némi képe arról, hogy milyen események formálhatták a világot olyanná, melyben tündék, törpök és emberek, varázslónők, druidák és vajákok egyaránt róhatják az országút porát. 

Az alkotók megemlítik a Szférák Együttállását, mely egy olyan esemény volt, amikor az univerzumban létező több világ, vagy dimenzió között kapuk nyíltak, így azok népeinek egy része képes volt átkelni számára idegen létsíkokra. Ezzel az eseménnyel került be a mágia a Vaják világába, és ekkor szabadultak rá a szörnyek is az ott lakó népekre.

Kissé homályos utalások vannak arra is, hogy az emberek, sőt maguk a tündék is így érkeztek meg a Sapkowski által bemutatott kontinensre. Mivel az alkotók kihangsúlyozták, hogy a sorozat a tündék társadalmának fénykorát, és az emberek érkezésével megkezdődő hanyatlását mutatja be, így valószínűleg láthatjuk majd a két faj közötti konfliktus első villongásait is. 

A vajákok kasztjának megszületését is érinti majd a széria, azt pedig a Viharidő című kötetből is tudhatjuk, hogy ebben egy bizonyos Cosimo Malaspina nevű ember varázsló, majd tanítványa, Alzur is szerepet játszott, akik mindenféle kétes kísérletet folytattak a genetikával. Ők alkották meg a Füvek Próbáját és hozták létre a mutagéneket, melyekkel végül életre hívták a vajákokat.

Emellett az is ismert, hogy a tünde nép is kísérletezett a genetikával, melynek révén létrejött az Ősi Vér génje, mely Ciriben is megtalálható, és amely hatalmas erővel ruházza fel a fiatal lányt. Így tehát valószínű, hogy több kapcsolódási pontot is találhatunk majd a jelenleg futó sorozat és a The Witcher: Blood Origin között, mégis izgalmas lesz látni egy olyan időszakot, melyet bővebben még senki nem dolgozott fel. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)