Hirdetés

Most kapaszkodjatok: elvileg véletlenül csalt egy Minecraft speedrunner, érvénytelenítették a rekordját

|

Egy hosszú vita végére került pont, amikor Dream maga utánanézett pár dolognak, és rájött, hogy valami tényleg nem stimmel.

Hirdetés

Dream még 2020 végén ugrott neki egy Minecraft speedrunnak, amit sikerült is teljesítenie alig 19 perc alatt. A rekord annyira erős volt, hogy elérte vele az 5. helyet a nemzetközi speedrun ranglétrán, de a dicsőség nem jött gond nélkül. A rekordokat felügyelő moderátoroknak kétségeik voltak az eredmény kapcsán.

A Minecraft speedrunoknál sok mindent a szerencse dönt el: a játékosnak szüksége van Ender Pearlökre és Blaze Rodokra, hogy megküzdhessen az Ender Dragonnel, de ezek nem mindig esnek ki időben.

Hirdetés

A speedrun moderátorok szerint Dream csalással növelte a tárgyak felbukkanásának esélyeit, és bár Dream váltig állította, hogy egy becsületes futam volt (még egy profi matematikust is felfogadott, hogy valószínűség számításaival alátámassza a védelmet), a moderátorok végül leszedték a rekordját, ez pedig komoly vitákba sodorta a két oldalt.

A hétvégén nagyot fordult a dolog: Dream egy Pastebin posztban (amit azóta állítólag a platform eltávolított) elismerte hibáját. A közlemény szerint valóban működött nála egy mod, ami növelte az említett tárgyak esési esélyeit. Hozzátette, hogy a közelmúltig erről fogalma sem volt, és az egész egy félreértésből adódott, ami közte, és a kérdéses mod fejlesztője között alakult ki.

Mivel a rekordját már hónapokkal ezelőtt érvénytelenítették, így ez az egész keveset számít, de így is volt miért bocsánatot kérnie.

"Borzalmasan érzem magam a moderátorok miatt. Belerángattam őket a sárba, miközben nagyrészt igazuk volt."

Nyilván nem egy ideális helyzet ez az egész, de alapvetően ez legtisztább befejezése a dolognak, amire Dream és a moderátorok számíthattak.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)