Hirdetés

Napi büntetés: 757 ezer forintba kerül a Steam legdrágább játéka, de kevesebb mint 2 óra alatt a végére érsz

|

Bármilyen meglepő, nem elírás az indie fejlesztés árcéduláján szereplő horribilis összeg.

Hirdetés

Aki gamer, és választott platformja a PC, az nehezen tudja megkerülni a piacvezető Steamet, amennyiben játékot vásárolna. Vannak ugyan alternatívák, mint például az Epic Games Store, a GOG.com, a Windows Store és a nagyobb kiadók dedikált piacterei, ám egyik sem rendelkezik annyira átfogó kínálattal, mint a digitális terjesztésben úttörő szerepet játszó Valve elsőszámú bevételi forrása.

Emellett azért is kedvelik sokan a Steamet, mert gyakoriak a leárazások, és így jelentős összegeket spórolhatnak meg, ha türelmesen kivárnak ahelyett, hogy már első nap rohannának beszerezni a kiszemelt újdonságot. Nem minden játék ára esik azonban az idő múlásával, mint azt a máig népszerű Factorio példája is mutatja.

Hirdetés

De még a Wube Software inflációkövető alkotása is csak előre köszönhet a Steam legdrágább alkotásának, amely mindössze három napja, január 23-án vált elérhetővé nem kevesebb mint 1949 euróért. Ez forintra átszámolva megközelítőleg 757 ezres árcédulát jelent, de ha nemzeti valutánk holnap kevésbé fickósan ébred, akkor könnyen 760 ezer fölé is mehet a ceh.

A The Hidden and Unknown egy, a közönség horizontját pszichológiai és filozófiai kérdésekben tágítani hivatott sztori-központú szöveges játék, amit vélhetően senki sem fog megvenni, és igazából nem is szabadna senkinek, aki nem engedheti meg magának - nyilatkozta a Svájcban élő szlovák fejlesztő a PCGamesN munkatárásnak.

Elmondása szerint a The Hidden and Unknown története mélyen személyes, hiszen a sajátja, amit sci-fi elemekkel dobott fel, és arról szól, hogy ha nehéz helyzetbe kerülsz, akkor sem kell elkeseredned, mert dolgozhatsz azokkal az eszközökkel, amik a rendelkezésedre állnak.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Azt, hogy miért épp ilyen hajmeresztő összegért kínálja az eredetileg könyvnek indult és néhány hónap alatt elkészült játékot, a ThePro becenevű fejlesztő azzal indokolta, hogy nem akarta 20 dollárért áruba bocsátani az életét.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)