Hirdetés

Napi büntetés: szétszedik a nézők a streamert, aki olyan terméket reklámoz, ami védi a bőrt a kék fénytől

|

Holott kutatások bizonyították, hogy a kék fénynek elhanyagolható hatása van a bőrre.

Hirdetés

Semmiképp nem baj, ha az ember törődik a külsejével, számos bőrápolási termék kapható, ami valóban hat, nők és férfiak számára egyaránt hasznos. A Valkyrae által promózott RFLCT termékeknek viszont azon túl, hogy egy streamert támogathatunk vele, semmi értelme.

Tegnap váltak elérhetővé a termékek, melyek állítólag segítenek, hogy a képernyőkről áradó kék fény ne árthasson a játékosok bőrének, viszont kutatások szerint eleve nem árt annyit, hogy kezelésre lenne szükség.

Hirdetés

"Az eszközök által általános használat során kibocsátott mesterséges kék fény közel sem elég ahhoz, hogy ártson a bőrnek. [...] Ha a Nap által kibocsátott kék fény mértékéhez viszonyítjuk, az eszközök kékfény-kibocsátása gyakorlatilag nem érzékelhető."

- írta Dr. Ludger Kolbe, a The Beiersdorf kutatócsoport vezető tudósa az általuk végzett vizsgálatot összegző közleményben, mint arra a Eurogamer rámutatott. Már a RFLCT reklámja is iszonyú kínos, olyan, mint egy paródia, de sajnos komoly. A termékek között krém és ajakbalzsam is található.

Önmagában gyanús, hogy a hivatalos honlapon az áll: "Nem vagyunk felelősek azért, ha az oldalon feltüntetett információk pontatlanok, nem teljesek, vagy nem frissek." Természetesen hangzatos mozaikszavakkal próbálják bizonyítani, hogy a kencék valóban hatásosak.

Az is gyakori tévhit, hogy a kék fény árt a szemnek, ugyanakkor hatással lehet az alvás minőségére és mennyiségére, így ajánlott lefekvés előtt néhány órával abbahagyni a kijelzők bámulását, illetve aktiválni az éjszakai módot készülékeinken, amik segítenek a kék fény kiszűrésében.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)