Hirdetés

Nem azok a játékok érdekelték a legtöbb embert 2023-ban, amiket díjra jelöltek

|

A Google összegezte a 2023-as évben lefuttatott kereséseket, és láthatóan nem az év legjobb játékai iránt volt legnagyobb az érdeklődés.

Hirdetés

A múlt pénteken lezajlott The Game Awards során születtek meglepő eredmények, de azzal nem tudunk vitatkozni, hogy az Alan Wake II és a Baldur's Gate 3 minden díjukat megérdemelték. A Google globális toplistájára mégis csak az egyik kerülhetett fel, és az is csak a hatodik helyre - a játékok kategóriájában ráadásul főleg olyan címek vannak, amik legfeljebb jelölésig jutottak, de többnyire az sem járt nekik.

Nem annyira meglepő, hogy az élen a Hogwarts Legacy végzett, ami nem csak a gamereket, de a Harry Potter világa iránt érdeklődőket is mozgatta. Jól sikerült, ám érthető, hogy nem díjazták - itt fejtegettük, miért.

Hirdetés

A második a The Last of Us lett, amit az HBO sorozata repített az élre, a harmadik pedig a Connections, a New York Times idegőrlő játéka, amiben szavak között kell kapcsolatot keresnünk, de a feladat sokkal nehezebb, mint az elsőre hangzik, pláne azoknak, akik nem anyanyelvi szinten beszélik az angolt.

A negyedik helyet a Battlegrounds Mobile India szerezte meg, ami a PUBG Mobile indiai változata, majd a Starfield és a Baldur's Gate 3 következnek. A hetediket japánul nem tudóknak nehéz kiolvasni, de a jelek a Suika Game-et takarják, gyümölcsöket kell benne pakolászni. A sort végül a Diablo IV, az Atomic Heart és a Sons of the Forest zárják, íme a teljes lista szépen, olvashatóan szedve:

  1. Hogwarts Legacy
  2. The Last of Us
  3. Connections
  4. Battlegrounds Mobile India
  5. Starfield
  6. Baldur's Gate 3
  7. スイカ ゲーム (Suika Game)
  8. Diablo IV
  9. Atomic Heart
  10. Sons of the Forest

Magyarország esetében csak top 5-öt tudunk, az így néz ki:

  1. Stumble Guys
  2. Hogwards Legacy (így, "d"-vel írva, és nem tudjuk, ez a keresők vagy a listát összeállítók hibája-e)
  3. Baldur's Gate 3
  4. Starfield
  5. Sons of the Forest
Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)