Hirdetés

Nemsokára már hajnalban is játszhatnak a 16 év alattiak Dél-Koreában

|

Közel egy évtizeden át tilos volt online játékokat elérhetővé tenni a gyerekek számára éjfél és reggel 6 között.

Hirdetés

Ha jól szórakozunk egy játékkal, vagy nem vagyunk hajlandóak vereséggel otthagyni, előfordulhat, hogy véletlenül addig pörgetjük, amíg a nap első sugarai meg nem jelennek az égen. Ez nyilván nincs túl jó hatással a hétköznapok fontos teendőire, az iskolába járásra és a munkavégzésre, de az is vitatható, hogy törvényi szabályozással kell-e ezt korlátozni.

Dél-Korea kulturális, sporttal és turizmussal foglalkozó minisztériuma, valamint a családdal és a nemek közti egyenlőséggel foglalkozó hatóság bejelentette, hogy feloldják a több mint egy évtizede érvényes korlátozást, melynek következtében az internetszolgáltatóknak gondoskodniuk kellett arról, hogy a 16 év alattiak éjfél és reggel 6 között ne játszhassanak online játékokkal.

Hirdetés

Korábban azért vezették be a korlátozást, mert így akarták a fiatalokat megóvni a játékfüggőségtől és a túlzott játékhasználattól. A szülők 2014 óta kérvényezhették gyermekük mentesítését. Azok, akik megszegték a szabályokat, két év börtönre és súlyos pénzbüntetésre számíthattak.

A törvény idén még érvényben marad, mert a kormánynak felül kell vizsgálnia, valószínűleg jövőre helyezik majd hatályon kívülre.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Egyébként Kínában 2019-ben vezették be azt a törvényt, hogy a kiskorúak nem játszhatnak este 10 és reggel 8 között, valamint nem tölthetnek 90 percnél többet játékkal a hétköznapokon. Ezt azonosító okmányok bekérésével és egyes esetekben, a Tencent játékainál arcfelismeréssel is ellenőrzik.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)