Hirdetés

Így lehet százmilliós fizetésed LoL játékosként

|

Az E-Sportból komoly pénzeket lehet kivenni, de Ocelote túltesz az átlagon.

Hirdetés

Azok, akik kicsit is ismerik az E-Sport világát már biztosan hallották Ocelote nevét, de azoknak, akik még újjak ezen a téren bemutatjuk Carlos Rodriguez urat, aki 23 éves korára elérte, hogy közel 205 millió forintnyi bevételt termel egyetlen év alatt (ez kb. 700 ezer euro saját bevallása szerint).

Ocelote egy profi League of Legends játékos, aki a Twitch.tv-n keresztül rendszeresen megmutatja tudását, és versenyekre jár az európai SK Gaming csapatának színeiben. Carlos a mid lanen tölti be jelenleg a csapatkapitány szerepét. Ez azt jelenti, hogy ő az ötfős kompánia vezetője. Mivel a harc három ösvényen zajlik, a középső gyakorlatilag az események fő helyszíne így az ő tudása kulcsfontosságú egy meccs alatt. Ez mind szép, de ilyen fizetség jár érte?

„A különböző tárgyak árusítása a bevételforrásom felét teszi ki. Ehhez hozzájönnek még a versenyeken nyert díjak, a streamelésből származó pénzek és a szponzoroktól kapott támogatások” - magyarázza adóbevallását a neves versenyző. Ha ezeket összeadjuk, akkor Ocelote bevétele valahol 176 és 205 millió forint között mozog átlagosan egy évben.

Ez nem egészen szokványos összeg még az E-Sportban sem. Ocelotot sokszor írják le úgy, mint az ipar David Beckhamét, ami nem teljesen téves jellemzés. A srác jó kiállású, jó beszélőkével van megáldva, így a közönség szereti, még akkor is, ha az SK Gaming egyébként nem teljesített hibátlanul a harmadik szezon során. Ebből kiderül, hogy még csak a legjobb játékosnak sem kell lenned ahhoz, hogy rengeteg pénzt keress vele. Persze Ocelote sem a semmiért kapja a fizetését: ahhoz, hogy valaki ennyire sikeres játékos legyen több ezer óra gyakorlás, intenzív edzés és egy remek csapat szükséges.

Ahogy fejlődik az E-Sport egyre több ilyen játékos bukkan fel, és már csak idő kérdése, hogy valaki tényleg annyi pénzt keressen a League of Legendssel, mint David Beckham…bármivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)