Hirdetés

Oculus Rift - boldog csirkék a virtuális valóságban

|

Sülve, főve, rántva és még ezernyi más módon találkozunk a csirkékkel, de még ehhez a kegyetlen sorshoz vezető út sem kellemes, ugyanis kis ketrecekbe zárva töltik addig az idejüket. Ezen segít a virtuális valóság.

Hirdetés

Az Oculus Rift nemcsak a játékvilágban tölt be fontos szerepet, hanem már autógyártók, a katonaság és a NASA is használja, sőt haldoklókon is segít a technológia. Most pedig egy újabb területre tör be a VR.

A világ elképesztő mennyiségű csirkét kebelez be évente, ami még rendben is lenne, ha csirkefarmokon nem kegyetlen körülmények között tartanák szegény kis szárnyasokat. Rengeteg állatvédő szervezet küzd a csirkék jogaiért, de egyelőre a hihetetlen kereslet miatt nehéz volt mindenki számára jó megoldást találni. Az Iowa-i egyetem egyik professzorasszisztense, Austin Stuart viszont előállt egy igen érdekes megoldással.

A Second Livestock a virtuális valóságot és az Oculus Riftet felhasználva teremt emberibb körülményeket a szárnyasok számára. Ahogy a képen is látjátok, rácuppantanak egy eszközt a csirke fejére, aki annak ellenére, hogy egy aprócska helyre van beszorítva, úgy gondolja, hogy a végtelen vadászmezőket rója. Boldog a csirke, boldog a PETA, boldog az Oculus. 

De vajon igazi a Second Livestock?

 

Austin Stewart, Second Livestock

 

A projekt tehát létezik, az ötlet valódi, de Stuartot sokan félreértik. Szerinte a Second Livestock inkább azért született, hogy "az emberek elkezdjenek foglalkozni a témával, semmint azért, hogy valaha elkészüljön".

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)