Hirdetés

Okosórából készítette el a Fallout legendás Pip-Boyát egy rajongó

|

Pont erre a kütyüre vágysz, ha kirobbanó egészségben vészelnéd át a nukleáris apokalipszist.

Hirdetés

Habár új Fallout-játékot még sokáig nem kapunk, az Amazon Prime Videón április 10-én, azaz holnap debütál az Interplay Productions és a Bethesda posztapokaliptikus RPG-szériáján alapuló filmsorozat,  ami bárhogy is sikerüljön, arra már mindenképp jó volt, hogy ismét feltüzelje kicsit a franchise körüli érdeklődést.

Talán ez volt az indítéka annak a redditezőnek is, aki nemrég egy egyedi Pip-Boyt, vagyis a Fallout-széria ikonikus csuklószámítógépének újragondolását prezentálta, melynek alapját egy Fitbit okosóra képezte.

Hirdetés

A játéknak szentelt fórumon megosztott képeken az átfaragott Fitbit számlapja teljes Fallout-stílusban pompázik, a bal szélen normál okosórás adatokkal (pl. idő, lépésszámláló, pulzus), a jobb oldalon viszont ott figyel a Vault-Tec Corp kabalafigurája, a Vault Boy, a viselő végtagjaira vonatkozó állapotkijelzéssel (szerencsére mindegyik rendben van), míg alul egy életerő-csíkot láthatunk.  

My customized Fitbit: “Pip-boy Nano”
byu/Ranger_Houston inFallout

A játékbeli Pip-Boy élményt pedig nemcsak a szoftver igyekszik visszaadni, hanem az okosóra dizájnja is. Egy apró, de annál menőbb részlet az eredeti csukószámítógép jellegzetes sárga lámpájára hajazó festett elem az egyedi tokozás jobb alsó sarkában, de az elpusztíthatatlannak tűnő szíj is remekül passzol az összképbe. Összességében tehát egy iszonyú kreatív rajongói kütyüről van szó, ami úgy tiszteleg az eredeti előtt, hogy közben teljesen újra is gondolja azt.

A remek koncepció láttán óhatatlanul is eszünkbe jutott a Fallout 4 120 dollárért vesztegelt, rossz emlékű Pip-Boy Edition kiadása, amely ugyan a játékbelivel ránézésből teljesen megegyező Pip-Boyt tartalmazott, a megvalósítás viszont sokakat kiábrándított a silány anyaghasználat és a képernyőként használt bedugható okostelefon miatt. Ha a Bethesda anno egy hasonló megoldás mellett dönt, mint a fenti Fitbit, talán kevesebb savat kapott volna, amit persze az is akadályozott, hogy 2015-ben még igencsak gyerekcipőben járt az okosórás piac.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)