Hirdetés

Öt év börtönt kapott egy fiatal, aki a Minecraftban akarta felrobbantani az orosz titkosszolgálat épületét

|

2020-ban tartóztatták le két társával együtt terrorizmus vádjával, most megszületett az ítélet

Hirdetés

2020 novemberében írtunk arról, hogy hónapok óta fogságban tartanak az orosz hatóságok három 14 éves fiatalt, akiket terrorizmus vádjával tartóztattak le, miután arról beszélgettek, hogy fel akarják robbantani az orosz titkosszolgálat, az FSZB székházát a Minecraftban, valamint egy politikai párt irodájára támadó moszkvai matematikus, Azat Miftakov szabadon engedését követelték röplapokon.

Már akkor is szóltak pletykák arról, hogy nem csak a játékban akartak robbantani, és úgy tűnik, ezek nem voltak alaptalanok.

Hirdetés

Az orosz hírekkel foglalkozó Meduza arról számolt be, hogy a csoport vezetőjének nyilvánított, most 16 éves Nyikita Uvarovra 5 évet és 30 ezer rubeles bírságot szabtak ki, míg társait felmentették. Terrorcselekmény előkészítése, illetve robbanóanyagok előállításának tervezése miatt kellett végül felelniük.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Bár Uvarov tagadta bűnösségét, társai ellene vallottak, majd visszavonták vallomásukat. 11 hónap előzetes letartóztatás után ideiglenesen szabadon engedték. Az utolsó szó jogán elmondta, senkit nem tanított rosszra, nem volt vezető, nem terrorista, nem állt szándékában senkit és semmit felrobbantani, így tiszta lelkiismerettel tölti le büntetését.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)