Hirdetés

Patkányokat tanított DOOM-ozni egy magyar idegmérnök

|

Egészen biztosak vagyunk benne, hogy hasonlót nem láttatok még korábban.

Hirdetés

Láttunk már néhány hajmeresztő dolgot a klasszikus DOOM-mal kapcsolatban. A korszakalkotó FPS futott már mindenen, GoPro távirányítótól elkezdve egészen a Twitterig (igen, jól olvasod) bezárólag. A játék egyértelműen a szokatlan megoldásokat próbálgató gamerek egyik kedvenc alanya, Tóth Viktor azonban új szintre emelte ezeket a kísérleteket, ezúton is gratulálunk.

Hirdetés

Az idegmérnök így ír a kísérletről:

"VR-ban építettem egy világot a rágcsálók számára, és három patkányt képeztem ki automatizált módon, kézi beavatkozás nélkül, hogy áthaladjanak egy folyosón. Mindezt a DOOM II motorral rendereltem."

A rágcsálók természetesen egyedi irányítóeszközöket is igényeltek, amikből szintén a legjobbat kapták. Egy polisztirol műanyag gömb a kontroller, amit Viktor mozgásérzékelőkkel látott el, tetejére pedig a patkányok egy hám segítségével kerültek rögzítésre. Szájuknál egy apró csövön keresztül cukros vizet kapnak, ha a "jó dolgot csinálják", pozitív visszajelzésként.

Sajnos az idegmérnök szigorú határidőt szabott magának a kísérlethez, így a szörnyek lelövését nem sikerült teljesen tudatossá tenni, a DOOM azonban egy új irányba indulhatna ezzel. Gondoljatok csak bele, minden kivégzett szörnyetegért mi is kapnánk egy korty kólát játék közben.

Ha jobban szeretnétek elmerülni a kísérlet részleteiben, erre a linkre kattintva elolvashatjátok Tóth Viktor teljes leírását a kísérletről, érdemes.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)