Hirdetés

A rajongók dühös kirohanásait követően PewDiePie úgy döntött, mégsem adakozik az ADL-nek

|

A tervek szerint a felajánlott pénz így is egy jótékonysági szervezetnél fog landolni.

Hirdetés

Kisebb botrány keletkezett abból, hogy Felix "PewDiePie" Kjellberg felajánlott 50 ezer dollárt a főként az antiszemitizmus ellen fellépő Anti-Defamation League számára, mivel a szervezet korábban élesen bírálta a videóst. Jó pár túlbuzgó rajongó keményen neki is ment az ADL-nek, és most a népszerű youtuber is változtatott álláspontján.

Hirdetés

PewDiePie egy friss videóban jelentette be, hogy mégsem az ADL számára küldi el a szponzorációból megszerzett összeget, mivel úgy hiszi, hibát követett el a szervezet kiválasztásával. Sőt, állítása szerint nem is tudott túl sok mindent az Anti-Defamation League-ről, amikor felajánlotta a pénzt, és csak a rajongói visszajelzések után lett számára világos a helyzet. Kjellberg hozzátete még, hogy így is jótékony célra fordítja majd azt a bizonyos 50 ezer dollárt, de azt még nem jelentette be, hogy melyik szervezet fogja megkapni.

Közben az ADL egyik képviselője elárulta a The Verge-nek, hogy ahogy a legtöbben, úgy ők is PewDiePie videójából szereztek tudomást a lehetséges adományról, és a bejelentést leszámítva a videós egyáltalán nem kommunikált velük.

Szerintetek hol lenne a legjobb helye a pénznek?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)