Hirdetés

Ez a világ legnagyobb Minecraft projektje: elkészítik az egész Föld méretarányos mását

|

Jól olvastátok, 1:1-es arányok mellett akarják az egész bolygónkat átültetni a Mojang játékába.

Hirdetés

Nem mindennapi projektbe fogott bele egy Minecraft-játékos: PippenFTS elhatározta, hogy az egész Földet átülteti a játékba, ráadásul mindezt 1:1-es méretarányok mellett akarja összehozni, vagyis semmit sem kicsinyít le. Nem csak a domborzatról, hanem az összes városról, gyakorlatilag minden emberi építményről is gondoskodni akar, pont ez nehezíti meg annyira az egyébként is merész vállalást. 

Hirdetés

PippenFTS két modot fog használni a munkához: a Cubic Chunks segítségével kikerülheti a Minecraft limitációit, és gyakorlatilag végtelen magasságokat és mélységeket is megépíthet a játékban. A Terra 1 to 1 modnak hála pedig különböző műholdképeket ültethet át a kockásított Földre. Azt hihetnénk, az utóbbival akkor már kész is a munka dandárja, de egyrészt természetesen a műholdképek átalakítása nem hibátlan, kézzel utólag javítgatni kell rajta, másfelől pedig az olyan különleges formációkat, mint például az Egyesült Arab Emírségekben található Palm Islands, szintén manuálisan kell beépíteni. 

Most jön azonban az igazán kemény meló: ha bolygónk el is készült, az emberi építményeket akkor is mind-mind kézzel kell elkészíteni a Föld Minecraft-másában. Éppen ezért PippenFTS lelkes játékosokat szeretne toborozni, akik segítenek neki mindebben. Erről is szól alábbi videója.

Természetesen még akkor is hosszú évekig fog tartani ez a projekt, ha elegen csatlakoznak hozzá. Szerintetek valaha elkészülhet a Föld méretarányos Minecraft verziója, vagy mindez csak álom marad? 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)