Hirdetés

Már a PlayerUnknown's Battlegrounds skinjeivel is lehet kaszinózni

|

Hiába szorította vissza a Counter-Strike: Global Offensive játékbeli tárgyaival való szerencsejátékot a Valve, a PlayerUnknown's Battlegrounds kapcsán is elindultak hasonló céllal működő oldalak.

Hirdetés

Miután egyre valósabb volt a veszélye, hogy a Valve megütheti a bokáját miattuk, a Counter-Strike: Global Offensive skinjeivel foglalkozó szerencsejátékos oldalakat egyesével szólították fel, ne használják többet a CS: GO játékbeli tárgyait. A Steam rendszerét használja viszont a PlayerUnknown's Battlegrounds is, így Brendan Greene játéka köré is hasonló vállalkozások szerveződtek.

Hirdetés

Az alapelv ezúttal is ugyanaz, a játékosok feltehetik valamelyik játékbeli tárgyukat, majd valamilyen online szerencsejáték (rulett, blackjack, érmefeldobás, vagy egy egyszerű sorsolás) után vagy az eredeti értéknél többet érő cuccokat (esetleg érméket) kapnak vissza, vagy elveszítik a tétet. Jogilag a Counter-Strike-os társaikhoz hasonlóan egy nehezen elbírálható helyzetben vannak, hiszen nem közvetlenül pénzben fogadnak a játékosok, viszont a Steam rendszerén belül konkrét pénzben kifejezhető (és az áruházban levásárolható pénzre váltható) értéket kapnak a különböző skinek.

A legtöbb, a PUBG-ben lévő ruha egyébként nem váltható kifejezetten nagy összegre, de egy-két ritkább darab több száz dollárért cserél gazdát. Szintén a CS: GO-s oldalakkal mutat hasonlóságot, hogy a YouTube-on is feltűntek videók, amiben a különböző tartalomgyártók hazardíroznak, de a PlayerUnkown's Battlegroundshoz kapcsolódó szerencsejáték még közel sem vonz olyan sok nézőt (és olyan nagy csatornákat), mint fénykorában a Counter-Strike-os oldalakon felvett játék.

Egyelőre nem tudni, hogy a Valve vagy a Bluehole fellép-e az ilyen oldalak ellen, illetve hogy van-e mindegyik esetben erre jogalapjuk, az mindenesetre nem változott a korábbi esetekhez képest, hogy itt is elég könnyen kóstolhatnak bele gyerekek is a szerencsejátékba, ami elég aggályos.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)