Hirdetés

Egy PlayStation 4 felhasználó a játékokon keresztül árult kokaint

|

Ilyen az, ha valaki túl komolyan veszi a GTA-t.

Hirdetés

Vannak olyan játékok, amikben a sztori vagy a világ részeként vásárolhatunk drogokat, viszont ha egy multiplayer chatjében keresztül ajánlanak nektek kokaint, akkor kezdjetek gyanakodni. Egy jelentés szerint az FBI vádolt meg egy játékost azzal, hogy a PlayStation 4-en keresztül terjesztette a drogot, a nyomozóiroda a Sony segítségét kérte a nyomozáshoz. 

Hirdetés

A játékos kedvű drogkereskedőre egy fedett akció keretében bukkantak rá, amikor is a beépített ügynökök 100 gramm kokaint vásároltak tőle PS4-en keresztül. Ezután az FBI felkereste a Sony-t, hogy adják ki nekik a Speedola20 felhasználónevű ember adatait, amit a japán cég valószínűleg meg is tett, így kiderült, hogy egy Curtis Alexander nevű férfi áll bűncselekmények mögött. A jelentés szerint 34 ezer dollárért, vagyis több mint 10 millió forintért árulta a PlayStation Networkön keresztül a kokain kilóját, de arról nem kaptunk részleteket, hogy melyik játékok csevegőjén keresztül űzte az ipart a gamer díler. 

A játékipart egyre jobban kezdi felfedezni magának az alvilág, mivel a multiplayer játékokon keresztül gyorsan sok emberhez lehet eljutni, ami megkönnyíti  a hasonló bűnelkövetők tevékenységét, ezért nagyon fontos, hogy játék közben is legyünk éberek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)