Hirdetés

Pokémon GO - régi probléma oldódhat meg most egy perrel

|

A magánterületeket sokszor figyelmen kívül hagyó játék fejlesztőit ezentúl jogi megállapodás kötelezi, hogy jobban figyeljenek játékuk fontosabb helyszíneinek kiválasztására.

Hirdetés

A lassan három éve megjelent Pokémon GO már túl van sikerének csúcsán, azonban a fejlesztőknek most újabb problémával kell megküzdenie.

Hirdetés

Sokszor előfordul, hogy a játék kulcsfontosságú helyszínei - az edzőtermek és PokéStopok - magánterületekre kerülnek. Ezt a tulajdonosok természetesen nem mindig figyelték jó szemmel az évek során, ami nem is meglepő, hiszen melyikünk örülne, ha az ablakon kipillantva vadidegen embereket látna a kertben, amint épp hatalomátvételt hajtanak végre az anyu kövirózsáival szegélyezett edzőteremben...

A Nianticot a probléma miatt többen is perbe fogták, mígnem idén február 14-én egy jogi megállapodásra tett javaslat született arról, hogy a céget kötelezzék a panasztól számított 15 napon belül a játékon belüli pont eltávolítására vagy a magánterülettől legalább 40 méterre helyezésére.

Ezen felül a cégnek létre kell hoznia egy adatbázist, melyben számon tartja a panaszokat, megelőzve ezzel azt, hogy új Gym vagy PokéStop kerüljön az egyszer már problémát okozó helyre. A megállapodás arra is kitér, hogy ha 10 vagy annál több résztvevős raid indul, akkor az alkalmazás köteles figyelmeztetni a játékosokat, hogy legyenek előzékenyek másokkal és tisztelettudók az őket körülvevő valós világgal.

A fejlesztőknek be kell építeni még egy menüpontot játékba, mellyel a parkok és egyéb területek tulajdonosai jelezhetik a nyitvatartási időt, így a játékon belüli események ezt figyelembe vehetik. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)