Hirdetés

Megszűnik az R6DB.com, az egyik legjobb Rainbow Six: Siege statisztikás oldal

|

Aki szereti követni, milyen eredményes a Siege-ben, az a Ubisoft hivatalos oldalán is hozzájut néhány infóhoz, de az R6DB annál sokkal részletesebben írt le mindent.

Hirdetés

A május 25-én életbe lépő GDPR adatvédelmi rendelet kinyírt már egy pár oldalt és játékot, vagy megváltoztatta működésüket. A Steam Spy marad, a Loadout leáll, és ez lesz az R6db.com sorsa is - már ha a Ubisoft nem menti meg.

Hirdetés

A Rainbow Six: Siege-hez kapcsolódó oldalon láthattuk, az adott szezonban milyen eredményeket értünk el, hanyadik helyen állunk a világrangsorban, mennyit öltünk az egyes operátorokkal, és több olyan adatot, amit a  hivatalos oldal nem mutat. A működéshez szükséges az adatokat állításuk szerint közvetlenül a Ubisofttól szerzik, amit a kiadó egyáltalán nem bán (sőt, többször kifejezték, hálásak a csapat munkájáért), de a GDPR miatt átalakításokra volna szükség, melyek nem férnek bele az R6DB mögött álló csapat költségvetésébe, és mivel nem tiszta számukra minden, nem is garantálhatják, hogy meg tudnak felelni a rendeletnek. Május 24-én leáll az oldal, és minden biztonsági mentés törölve lesz.

A bejelentésre viszont válaszolt Alexandre Remy, aki a Rainbow Six márkaigazgatója. Megkérte a csapatot, hogy vegyék fel vele a kapcsolatot. A Ubi nyilván már mindent megtett azért, hogy semmilyen szolgáltatását ne kelljen lekapcsolnia, talán gyorsan tud segíteni az R6DB-s srácoknak helyre tenni a dolgokat a zavartalan működés folytatása érdekében. Meglátjuk.

Ti használtátok ezt vagy valamely más stat-tracker oldalt?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)