Hirdetés

Rasszizmus vádja miatt bontott szerződést a Konami Antoine Griezmannal

|

Az FC Barcelona és a francia válogatott játékosával egy 2019-es videó okán nem kíván együtt dolgozni a kiadó.

Hirdetés

Nem túl jó most a videojátékok és a francia futballválogatott kapcsolata. Épp pár napja írtunk arról, hogy a játékoknak is szerepe lehetett a franciák Eb-ről való kiesésében, most pedig az egyik legfontosabb játékos, Antoine Griezmann keveredett kisebb botrányba.

Egy 2019-es, Japánban készült felvételen ő és csapattársa, Ousmane Dembele ázsiai szállodai dolgozókon élcelődnek, miközben ők tévét szerelnek, hogy Griezmann PES-ezhessen. Azt nehéz kivenni, mit mond Griezmann, de az ESPN beszámolója alapján Dembele rondának nevezi az ázsiaiakat, és megkérdezi társától, nem szégyelli-e magát.

Hirdetés

Külön érdekes a történetben, hogy a Konaminak nem a Pro Evolution Soccer kapcsán volt szerződése a játékossal, hanem a Yu-Gi-Oh! nagyköveteként működtek vele együtt. A kiadó azért megkérdezte az FC Barcelonát, hogy mint az eFootball PES franchise partnerei, hogyan kívánják kezelni az ügyet, ahogy megtette ezt a csapat főszponzora, a Rakuten is. A Barcelona közleményében elítélte a játékosok viselkedését, kijelentette, hogy az nem összeegyeztethető a csapat értékeivel, és megígérte, gondoskodik arról, hogy ilyen ne fordulhasson elő ismét. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Griezmann Twitteren kért bocsánatot. Elmondta, hogy mindig is harcolt a diszkrimináció minden formája ellen, és visszautasítja az őt ért vádakat, illetve elnézést kér a japán barátaitól, ha megbántotta őket. Dembele szintén elnézést kért, és elmondta, nem volt rasszista szándéka.

A Barcelona vezetése a nyilvános bocsánatkérések ellenére is lépéseket tesz, valamilyen módon szankcionálni fogják a játékosokat, de nem részletezték, hogy mire számíthatnak.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)